Vicky Flod

YOGASMYCKEN

Yogasmycken – Hamsas Hand och energistenar

Jag har aldrig vart mycket för smycken och inprincip aldrig köpt eller använt smycken alls. Men jag har funnit en ny passion i yogasmycken och energistenar. Att bära något på min kropp som faktiskt betyder något. Något som hjälper mig på vägen eller påminner mig om något gott. Det här med energier är så oändligt intressant.

Som jag berättade i ett tidigare inlägg så har Hamsas Hand dykt upp runt omkring allt mer ofta och jag ser det som något betydelsefullt och vägledande. Så dessa smycken fick följa med mig hem senast symbolen dök upp framför mina ögon.

Här är ett utdrag från mitt tidigare inlägg om Hamsas hand – 

Jag skummade över en text som handlade om Hamsas hand här om dagen och det var i samband med ämnet åldrande och kvinnans inre gudinna. Efter det dök symbolen upp överallt runt omkring mig en vecka i streck, vilket jag är väldigt tacksam för. Jag har nämligen tänkt en del på åldrandet hos mig som kvinna kroppsligt och psykiskt i samband till de normer och krav av utseende och beteende som ställs på oss kvinnor från omvärlden. Jag har tänkt på det ganska mycket den senaste tiden. Hamsas hand påminner mig själv om min inre gudinna trots att jag blir äldre och förändras utseendemässigt och agerar annorlunda. Jag accepterar det och fylls av skönheten av att ta hand om sig själv.

Symbolen med ett öga inbäddat i en öppen handflata har haft flera olika namn genom tiderna och har tolkats på olika sätt av forskare och religioner.

Men det sägs att den här symbolen betyder beskydd. Det är ett vakande öga och en moderlig hand. Ögat kan symbolisera närhet, att vi tar hand om oss själva och vakar över oss själva. Hamsas hand är en uppmaning till oss själva att vara närvarande och älska oss som vi är. Du kan läsa mer från inlägget här.

 

En butik jag är mycket förtjust i hemma i Sverige är Kristallkammaren. Besök deras hemsida här. 

p1030442-kopia

p1030443p1030439

Kategori
Du kanske gillar