Vicky Flod

Yoga- rotchakrat

Jag tänkte berätta lite mer om rotchakrat som jag koncentrerat mig på den senaste veckan i form av healing och olika yogapositioner. Jag tror stenhårt på att balansera sina chakras.

Rotchakrat står blandannat för grundtrygghet och överlevnadsinstinkt. Rotchakrat når sin energi blandannat genom Jording (kontaktar energi direkt från jorden).

Genom Jording känner jag en förankring till jorden som visar sig genom trygghet, styrka och vilja. Jag brukar föreställa mig att jag bygger starka och friska rötter ned i jorden så att mitt träd kan stå stadigt. Då får mitt träd (jag) bättre förutsättningar för en stor stark och vacker stamm med näringsrika grenar och en krona som sträcker sig allt närmare solens strålar. Men framför allt kan blåst, regn och stormväder inte fälla omkull mitt träd då jag är stabil och starkt grundad ned i jorden. Det här är för mig en affirmation för när livet kommer med otäckheter och sorg. Det berör mig men kan inte sparka omkull mig. Jag kan enklare hålla huvudet högt och gå vidare. Jag känner mig helt enkelt trygg i mig själv.

När jag saknar balans i mitt rotchakra har jag lätt för att sväva iväg och inte vara närvarande i nuet.

Rotchakrat sitter ned mot ryggslutet och benen är en förlängning av rotcakrat.

Yogapositioner jag praktiserar är – bergspositionen, trädet, stolen, triangeln, krigarenoch när jag sitter i lotusposition koncentrerar jag mig extra mycket på att känna kontakt med båda sittbenen i mattan för en stabilitet genom kontakt med jorden.

Rotchakrats färg är röd.

Ett annat tips är att gå barfota!

 

Kategori
Du kanske gillar