Bang's Blogg

TEST: Kari Traa – Svala

Designern och skidåkaren Kari Traa som tröttnade på fula underställ och tråkiga skidkläder har tagit Sverige med storm. Vi har testat Svala – det lite snyggare understället.

Många kan nog hålla med om att underställ kanske inte tillhör de snyggaste plaggen vi äger, om du inte har ett från Kari Traa. På mycket kort tid har skidåkaren och designen Kari Traa tagit Sverige med storm med sina färgglada plagg. Det är inte enbart färg och mönster som skapat succén utan i grund och botten riktigt bra produkter som älskas landet runt. Något som kommit att känneteckna Kari Traa är deras unika underställ som kommer i en rad utföranden och modeller. Det som är gemensamt för större delen av modellerna är att plaggen innehåller ull. Ull som Inte kliar, på riktigt. I Svala kollektionen har plaggen en unik ullmix och levererar otroligt komfort tillsammans med den något slimade passformen. Trots en ganska blygsam ullvolym i plaggen lyckas Kari Traa Svala ändå isolera värme vid kyliga dagar utan att upplevas som övervarm vid aktivitet.

Kari Traa Svala LS andas mycket bra och torkar snabbt. Bild: Bang Engström

Kari Traa Svala LS andas mycket bra och torkar snabbt. Bild: Bang Engström

Under testperioden har Svala LS och Svala Pant fått följa med på höstens aktiviteter med en fin fjällvandring som avslutning uppe i Idre. Där fick plaggen testas under kallare förhållanden och levererade trots minusgrader och kyliga vindar. Svala LS och Svala Pant levererade som sagt bra i kyla men har man inte vindskyddade byxor när det börjar krypa ner mot minus så kan det bli något svalt på låren med Svala Pant under.

Kari Traa Svala är en kollektion att älska, plaggets mjuka sömmar, genomtänkta konstruktion och fina materialval gör det enkelt att älska plaggen. Att Kari Traa också lyckats med bedriften att skapa bekväma, snygga och funktionella plagg i ull som på riktigt inte kliar är en riktigt bra anledning att prova Kari Traa nästa gång ni ska köpa underställ.

Svala TS ute på äventyr vid Fulufjället. Bild: Bang Engström

Svala TS ute på äventyr vid Fulufjället. Bild: Bang Engström

Med en otroligt fin följsamhet vid användning och det sätt Svala reglerar värme på har Svala blivit en riktigt favorit hos testpersonen. Svala Pant och Svala LS bjuder även in att användas utan ovanliggande lager och har nästan tagit över rollen som mjukstartsplagg på helgerna.

I Svala kollektionen finns det allt från rundhalsade tröjor till 3/4 underställsbyxor. Svala kommer i flera färger och ligger prismässigt strax under premiumklassen per del. Plaggen tvättas i 30 grader och efter flera tvättar är plaggen fortfarande riktigt sköna och mjuka när andra underställ har blivit hårda och noppriga. Storleksmässigt är Svala normala för sin storlek. Kanske någon långa ben, men inget som störde. Kari Traa Svala LS och Svala Pant kammar hem storpotten och får betyget 5/5 och är enligt oss en utmärkt produkt.

Kari Traa – Svala LS
Pris: 499 kr

Kari Traa – Svala Pant
Pris: 499 kr

Betyg: 5/5 (Utmärkt produkt)

Matchande Svala Pant med slimmad passform och i samma fina material. Bild: Bang Engström

Matchande Svala Pant med slimmad passform och i samma fina material. Bild: Bang Engström

Kari Traa - Svala LS. Bild: Bang Engström

Kari Traa – Svala LS. Bild: Bang Engström

Svala LS är tillverkad i en mjuk och värmande ullmix som inte kliar. Bild: Bang Engström

Svala LS är tillverkad i en mjuk och värmande ullmix som inte kliar. Bild: Bang Engström

 

Du kanske gillar