Bang's Blogg

Evighetsskon – Nike Air Zoom Pegasus 31

Populära modellen Pegasus från Nike

Nike Air Pegasus, Nike’s kanske mest sålda löparsko genom tiderna. Denna nyutgåva av Pegasus har fullängds Cushlon (dämpande skum) samt en Nike Zoom kudde i hälen för en mer marknära känsla utan att tappa stötupptagning. Ovandelen är i ventilerande mesh och passformen är aningen snävare mot den klassiska modellen. Då denna är tillverkad med en nyare teknik som bygger på färre lager sparar man också vikt men bibehåller mycket av passformen.
Självaste skon är otroligt omdesignad och det har tagit runt 2500 mil för att få till denna modell. Samarbetet mellan superstjärnan Mo Farah och Nikes designteam har gett frukt. Mo Farah som dunkar av runt 16 mil på en träningsvecka lovordar just det som kännetecknar Pegasus, kvick känsla, tight passform och mjuk dämpning. Ovandelen är också ganska så vattenavstötande men inte vattentät. Droppet ligger på 10mm vilket är 2mm lägre än innan. Denna sko finns i både seniorstorlekar och damstorlekar samt i en uppsjö med färger. Storleken är normal men aningens snäv. Skon är genomgående generös i passformen och ganska lätt. En perfekt sko för allsidig träning eller kanske som sneaker till vardags.

Lätt, följsam och bra dämpad

Yttersulan då? Jo, den har den klassiska våffel-mönstret som lämpar sig mycket väl till blandat underlag. Häldelen är (impact zone) är i ett slitstarkare material och det finns flexpunkter så att foten kan röra sig så naturligt som möjligt. Små diskreta reflexdetaljer finns också. De små vertikala räfflorna är nu utbytta till stora längsgående linjer och planare mönster.

Mönstrad yttersula för blandat underlag
Utvecklad tillsammans med Mo Farah

Skon är kompatibel med Nike+

Vill man designa skon själv kan man göra det via Nike id. Tyvärr finns det vad jag vet ingen Nike id shop i Sverige än men det kanske är på gång.

Priset ligger runt 1.100sek för ett par.

Kuriosa…
Den första Pegasus skon lanserades 1983 och designades av Nike’s numera VD Mark Parker. Vill man köpa denna modell finns det nysläpp på liknande skor men som nu säljs under kategorin Sneaker.

Air Zoom kudde i hälen
Bra ventilation på ovansidan

NIKE W AIR PEGASUS 31
Löparskor/NIKE W AIR PEGASUS 31 från stadium.se

Du kanske gillar