Icons: nanamica

Stil, Wear Vi presenterar ett ikoniskt varumärke inom aktiv livsstil - nanamica.

Vi på RAWNESS kommer löpande att rapportera om några av de varumärken vi inspireras mest av inom aktiv livsstil. Först ut är en kort introduktion till nanamica – en riktig modern ikon för den medvetne mannen. 

Nanamica 1

Typiskt nanamica-plagg; urban parka i funktionsmaterial. Foto: nanamica

Vad gäller mode inom outdoor och sport så har japanerna skapat sig en unik stil och modescen. Kanske mest kända är nanamica som har ett antal butiker där de säljer sin åtråvärda kläder och accessoarer för den moderne mannen med intresse för en aktiv livsstil. Företaget startades 2003 av Eiichora Homma och har lyckats etablera sig som ett klädföretag där funktion och design integreras på ett helt unikt sätt.

Snygg stilbildande design

Snygg stilbildande design. Foto: nanamica

De gör bland annat marknadens coolaste collabs, främst med The North Face (Purple Label som bara säljs i Japan), Helly Hansen och Champion.  Sedan gör de extremt välarbetade egna kollektioner där de skapar hybridplagg som ligger precis i gränslandet mellan en urban livsstil och outdoor; exempelvis kritstreckskavajer i vattentät Gore-Tex. Deras samarbete med Gore-Tex har bland annat resulterat i ett exklusivt 100% bomullsmaterial som används i bland annat kavajer och jackor. Grundtanken med nanamica är att du får ett funktions plagg utan att se ut som att du är fjällguide.

Funktionsmaterial och design på en samma gång.

Quirky detaljer skapar en helhetsupplevelse. Foto: nanamica

Kategori
Du kanske gillar