Bang's Blogg

Lätt dunjacka från Everest – EVEREST W LT DWN H JKT

För ett tag sedan fick flickvännen en EVEREST W LT DWN H JKT, alltså tunn och lätt dunjacka från Everest i present. Jag passade på att ta lite bilder och skriver lite kort om den här. Det är alltså en tunn dunjacka som är sydd med många fickor för dunet att ligga i. Jag tycker fördelningen av dunet och fjädrarna blir bättre när det är många fickor/kanaler än när det är stora och få. Självklart speglar det lite också i hur och vad jackan ska nyttjas till. Nåja, denna jacka finns i svart, rosa cerise, marinblå och vit/ljusgrå. Det finns en motsvarighet i seniorstorlekar också men då är det liten annan passform på jackan.

Lätt dunjacka från Everest.

Jackan har två diskreta sidofickor, hög krage framtill samt en luva/huva. Passformen är generös men slim och armarna är något längre än liknande jackor. På insidan finns det egentligen inga lyxiga detaljer och yttertyget är i bra tjocklek och repas inte så lätt. På vänster sida finns en Everest logga och det medföljer en packpåse till jackan i matchande färg.

Jackan kan tvättas men ska då torktumlas med tennisbollar för bästa resultat.
Storlekarna är från 34-44 och en jacka i storlek 38 väger in på 315g ink. packpåsen och en i storlek 42 väger in på 355g.
Jackan är fylld med 90% dun och 10% fjäder vilket ger bra med värme och den har fillpower på 600 vilket anses vara väldigt bra. Jackans är lätt vattenavisande men långt ifrån vattentät. Använd jackan när det är uppehåll och när inget regn väntas.

Denna typ av jacka släpper alltid lite dun och denna är inget undantag. Det är visserligen en stooor förbättring mot tidigare år. Jag kan hittills säga att denna är snudd som fri från störande dunsläpp även om den släpper något här å där. Tidigare har det slipprat ut dun längs med sömmarna å så men det upplever inte vi att det gör nu med årets modell. Gällande dunet i jackan så kommer dunet från fåglar inom livsmedelsindustrin och har inte plockats från levande fåglar (källa: Stadium). Trevlig jacka för hösten och varmare vinterdagar.

 

Du kanske gillar