Peppoteket

Puderporr med Jon Olsson

 

Jon Olsson XTRAVEL JAPAN deep pow Foto Oskar Bakke

Jon skördar sitt första Japanpuder! Foto: Oskar Bakke

Jon Olsson är snudd på, en modern Ingemar Stenmark. Han har mer eller mindre regerat hela freestylevärlden, dammat ihop sin egna, alltid lika spektakulära Big Air tävling i Åre och gett sig fan på att försöka komma med i den alpina cirkusen där man nöter käpp och jagar hundradelar i fartdräkt, samtidigt som han förmodligen har mer airtime med skidorna än en vanlig svennebanan hinner med att flyga reguljärt under sin livstid.

Sen har vi ”sidospåren”: entreprenörandet med skidväskorna Douchebags, tävlingen JOI, sladda runt med sin Lamborghini och andra fräsiga bilar jag inte ens visste existerade i Gumball 3000 och nu senast har vi sett honom plöja djupt puder i Japan. Det ryktas att han trots allt detta blivit lite rastlös och ska ge sig in i freestyletävlandet igen.

Peppoteket tog ett snabbt pepptalk med den nyfrälsta puderräven direkt han landade i Sverige.

Besvarades dina förväntningar av Japans vita guld?
– Helt klart, jag gillar inte puder om det inte är faceshots, och första svängen i Japan såg jag inget för jag var så djupt under snön! Haha!

Skidsäsongen 2015 är i full gång, vad har du på g?
– Blir två månader i Alperna nu för att köra park, vill komma tillbaka till en bra nivå så jag måste lägga lite mer tid på det. Man är ju lite fegare när man snart är 33år så det tar en stund att få upp modet hahaha!    

Hur mycket lagg har du redan hunnit bränna?
– Vet inte riktigt, men ca 35 dagar denna säsong, blev en sen start med knärehaben och sen har jag fått vila lite extra ibland för att knät ska må bra.

Nu när du lagt ner den alpina satsningen, och inte behöver nöta käpp längre, har du lagt om din träning på något speciellt sätt?
– Jag försöker att träna likadant, men mest för att jag mår bra av det, inte för att jag behöver det på samma sätt i freestyle. Sen märker jag, om jag inte kör ben på några dagar blir jag ömmare i knät, så försöker köra varje dag när orken finns helt enkelt.

Vad önskar du att du vore bättre på, rent träningsmässigt?
Löpning och mage. Jobbar på det, haha!

jon olsson Powpow Japan XTRAVEL foto Oskar Bakke

Läge att plocka fram snösnorkeln? Foto: Oskar Bakke

 

3 bästa tipsen för att få tillbaka motivation och peppet om man har stagnerat i sin skidåkning eller hamnat i misspeppszonen?
Att göra något annorlunda! Är det kass snö, hyr racelagg. Variation är nyckeln till allt. Att köra dåligt puder hatar jag, då är pisten bättre än det.

Om du bara fick välja ett par lagg, vilka skulle du köra på? 
Head Turbine 125, går inte förneka att man känner sig ballare med stora skidor på fötterna!

Din största inspirationskälla just nu?
Skulle nog säga Kelly Slater (surfarlegend) och Elon Musk (en av grundarna till PayPal och Tesla Motors). Kelly är helt galen trots sina 42år. Elon är bara Elon, han vågar tänka stort.

Bästa musiken att träna till, oavsett aktivitet?
Avicii. Haha, är helt kass på musik så det är det enda jag har på min spellista!

Vad är du pepp på just nu?
Att njuta av att jag inte tävlar, att åka skidor utan press har varit helt underbart. Mår bättre än jag gjort på 15 år då jag har så sjukt kul på skidorna!

Jon Olsson XTRAVEL JAPAN Foto Oskar Bakke

Ett stycke peppad Jon Olsson! Foto: Oskar Bakke

Vill ni kolla in fler bilder från Jon´s grymma Japantripp så spana in hans blogg. Och vill ni följa hans åklinjer och göra en likadan tripp till Japan nästa år bokar ni det här.

Du kanske gillar