Bang's Blogg

Mycket fin morgon i kungsträdgården i Stockholm. Bild: Bang Engström

GBTWD – Global bike to work day

Vilken härlig start på dagen jag fick. Stockholm visade sig på sin bästa sida och morgonens cykelpendling bara rullade förbi. Dessutom är det GBTWD i dag.

Snart är vi inne i mitten av maj och redan nu börjar köerna längs stockholms cykelstråk bli fulla av cyklister tidigt på morgonen. Denna morgon fanns också Cykloteket utanför Mc Donalds på götgatan för att hjälpa till med service till de som hade tid.

Längre in mot city började staden andas mer och mer Eurovision och i kväll det tydligen dags för den första delfinalen eller semifinalen kanske man ska säga. Överallt längs med stadens större gator hänger budskapet i luften och vid Globen har man också satt ut vakter och betongsuggor för att förbipasserande ska dra ner på farten. Nåväl. Nog om detta. Måste även ge mig själv en klapp på axeln nu när jag precis genomför ytterligare en utmaning på Strava. Det är nämligen GBTWD – Global bike to work day och alla är bjudna – typ.

Själv tog jag tillvara på utmaningen och cyklade hela 7.8km och kammade hem 6.579e platsen. Yes! Den som hittills varit värst hade pangat 6:24:58h – respect.

Kungsträdgården

Mycket fin morgon i kungsträdgården i Stockholm. Bild: Bang Engström

Kategori
Du kanske gillar