5 Appar som gör gymmet roligare & effektivare

Guide, Rawness, Träning Rawness listar 5 appar som håller koll, tvingar ut det sista ur dina muskler och fyller upp dödtiden mellan repetitioner och set!

Det råder ingen brist på träningsappar direkt… men många är antingen krångliga eller onödiga. Vi på Rawness listar därför 5 iOS appar som är lättanvända och faktiskt hjälper dig hålla koll på din träning. Flera av dem höjer även din prestation i gymmet!

Vi är många som börjat anteckna vår träning i telefonens note-funktion. Det är dock rätt tradigt och efter några gånger pallar de flesta inte fortsätta. Dessutom kan du lätt råka radera anteckningen. Med de första 2 apparna är det lättare och roligare att hålla koll!

Fitness Intervals 

fitness intervals rättInte så mycket att titta på, men väldigt användbar. Använd den som timer för dina lyft eller som stoppklocka för lagom långa pauser och intervaller. Du kan också skapa hela träningsprogram eller använda den för att räkna set och repetitioner. Även bra för att samla din utförda träning!

Kostar: 29 kr på app store.

Gym Hero Pro

Gym hero pro rättLiknande struktur som Fitness Intervals men snyggare och roligare att titta på. Enkelt att hålla koll på set, vikter och repetitioner. Följer även din utveckling – vilket är grymt för motivationen! Har också en stretch- och vilotimer. Glöm aldrig att stretcha igen!

Kostar: 29 kr på app store. (Finns också i gratisversion)

Anteckningar i all ära men nu är det dags för tre appar som fokuserar på själva träningen:

Gorilla Workout

Gorilla Workout rättGorilla Workout fokuserar framför allt på egenvikten och funkar därför lika bra hemma som på gymmet. Den hjälper dig fokusera på specifika muskelgrupper och du kan använda den för att tvinga fram den där sista armhävningen eller burpeen. Lätt att ställa in efter din förmåga och ambitionsnivå!

Kostar: 9 kr på App Store

Couch to 5K

Butterfly-Twists-Best-Fitness-Running-App-Couch-To-5KSugen på cardio istället? Run 5k är en bra start. Det finns en uppsjö av appar som säger sig hjälpa dig fram till din första halvmil – men den här är en av de vassaste. Den är tydlig även när du rör dig och uppmuntrar dig hela tiden genom den inbyggda coachens röst i öronen. 5km – here you come!

Kostar: 19 kr på app store

Fitocracy

Fitocrazy rättDen här appen erbjuder varken timer eller förslag – men den förvandlar träningen till ett spel! Övningar ger poäng och du kan ”levla” för att hålla motivationen på topp. Larvigt? Nej, riktigt effektivt för att trycka ut det sista som du inte visste att du hade i musklerna. Är du 5 poäng ifrån nästa nivå gör du helt enkelt några push ups till. Som bonus kan du även tävla mot dina vänner!

Kostar: Gratis på app store

Lycka till på gymmet! Och glöm inte att spana runt efter fler appar – det finns en för i stort sett alla typer av träning.

Du kanske gillar