Bang's Blogg

Nya förfinade Reebok ZPump Fusion 2.0

TEST: Uppdaterad klassiker med fit for all koncept – Reebok ZPump Fusion 2.0

I våras lanserade Reebok sin uppdaterade version av Reebok ZPump. Den nya modellen som fått namnet Reebok ZPump Fusion 2.0 innehåller en del nyheter och frågetecken. Jag har testat nya Reebok Z Pump Fusion 2.0.

När den första generationens ZPump lanserade blev skon väl mottagen för dess fina och allsidiga användningsområde. Skon lämpade sig då främst till löpare med ett naturligt löpsteg eller till mångsysslaren som ville ha en löparsko för flera olika träningstyper. Nu i och med nästa generation har en del förbättringar gjorts för att göra skon ännu bättre och mer allsidig – möt nya ZPump Fusion 2.0.

Om vi ställer den första modellen av skon mot den nya 2.0 kommer du känna igen sleevekonstruktionen. Det är ett återkommande mönster vi kan se hos flera tillverkare men här har vi alltså samma lösning som sist vilket fungerar olika bra beroende på vilket material tillverkaren väljer i sin överdel. Konstruktionen innebär nämligen att skon saknar en lös plös. I Reeboks fall är det på håret att det är en nackdel då jag upplever att hälkappan saknar den viktiga flerpen eller ”handtaget” som behövs för att få ner foten. Skon har visserligen en detalj för detta men den fyller tyvärr inte riktigt sin funktion när den mjuka hälkappan ger vika – speciellt om man tänker använda skon utan strumpor. Andra nyheter hos ZPump Fusion 2.0 är en uppdaterad pump-blåsa, Power frame för en mer omslutande passform samt den helt nya sulan i carbonated foam. Den nya sulan ger en fin känsla och respons i löpsteget men kanske en aningens svajig i tajta kurvor. Yttersulan har även den fått sig en ansiktslyfting. Ut åker den tidigare modellens djupa räfflor och in ser vi nu en mer strukturerad mönsterschema som påminner om en fält med kryssade fyrkanter. Skons yttersula har även förstärkts med slitstarkare material på ytor med högt slitage.

Reebok ZPump Fusion 2.0

Nya förfinade Reebok ZPump Fusion 2.0

Men hur är den då att springa med?
– Jo, skon är faktiskt riktigt bekväm även om konstruktionen gör att mina fötter sluttar aningen inåt. Det krävdes ungefär 51 pumptryckningar innan skon satt som handen i handsken. Tyvärr visade det sig att tight passform inte alltid gick hand-i-hand med löpkomfort då foten fixerades lite väl för mycket så att den något höga innersulan med plastaktig kant började tugga på min hålfot. Skavsår kort och gott. I jämförelse mot den tidigare modellen påminner yttersulan lite mer en traditionell löparsko där yttersulan består av flera olika lager och komponenter men med en studsigare känsla.

När det kommer till passform så passar verkligen ZPump Fusion 2.0 bra på min fot även när luftblåsan inte är aktiverad. Ovandelen känns tyvärr något ostadig men man får en väldigt bra ventilation som kompensation. Reebok ZPump Fusion 2.0 har som många andra liknande skor lättvikts öljetter på ovansidan men endast åtta till antalet vilket är aningen för få för att få en bättre passform nertill. Tio eller tolv hade varit önskvärt. Något som däremot ZPump Fusion 2.0 får guldstjärna på är deras förstärkning vid tåboxen. Detta är speciellt bra för livslängden men även ett enklare skydd för dina tår. Sedan ser det ganska bad ass ut också.

REEBOK ZPUMP FUSION 2.0

Ny yttersula hos REEBOK ZPUMP FUSION 2.0

Reebok ZPump Fusion 2.0 har fått förbättringar och löpkänslan har blivit bättre. Jag är däremot något bekymrad över innersulans höga kant vid hålfoten som säkert komma tugga sig vidare hos flera med låg till mellanhög hålfot. Viktmässigt levererar skon och det märker man ute på snabbpassen. Snabba accelerationer är inget problem. Skon vill hänga med även om ovandelen börjar säga ifrån vid snabba kurvtagningar. Reebok ZPump Fusion 2.0 är trots sin konstruktion mer allsidig än vad jag trott, tyvärr går gränsen vid grusvägar vilket är ungefär det den klarar av i terrängväg. Så håll er på grusvägar och asfalt så ska allting gå bra.

Sammanfattning
Nya förbättrade Reebok ZPump Fusion 2.0 är i stort sett en helt ny sko mot den tidigare modellen. Flera nya tekniska lösningar är på plats och den nya yttersulan gör stort avtryck när det kommer till löpkänsla. Skons höga innersula vid hålfoten drar ner betyget då det inte samspelar med skons Power frame och kan ge upphov till skoskav. Skon är annars mycket lätt, följsam och snabb men stabiliteten kunde varit bättre. Köp Reebok ZPump Fusion 2.0 om du söker en allsidig lätt löparsko med allsidig passform.

Reebok ZPump Fusion 2.0
Pris: 1.199kr
Betyg: 3+ (bra)

Plus
– Lätt (272 g)
– Prisvärd
– Fin löpkomfort
– Allsidig passform
– Finns i flera färgalternativ

Minus
– Innersulan
– Få öljetter
– Något ostabil

Detaljer

  • Sömlös Fusion Sleeve Power Frame med kompressionseffekt – smiter åt runt foten och håller Pump-teknologin på plats
  • Pump-teknologi som gör att skon formar sig efter dig och sitter som gjuten på foten
  • Stötdämpande mellansula med mjukt och lätt Carbonated Foam-material
  • Förstärkt med tåligt och greppande CRTek-gummi där sulan utsätts för mest slitage
  • Öljetter i reflexmaterial; reflexdetalj på hälen
  • Stabil och vridstyv mittsektion

Kategori
Du kanske gillar