Bang's Blogg

TEST: Revolution Race SILENCE PRO Pants

Precis som mycket annat när man ska utöva någon aktivitet så är det roligare med rätt prylar och kläder. Ska man cykla är ett par vadderade cykelbyxor ett måste för mig. Ska man utföra Yoga så har man kanske inte på sig snickarbyxor direkt? Precis samma sak gäller det när du är utomhus och kanske vill vandra, fixa i trädgården eller åka skridskor.

I detta test har jag provat fritidsbyxan Revolution Race Silence Pro från Fritidsfabriken. Det är en funktionsbyxa med vattentäta partier, fem fickor och ventilationsöppningar på sidan av benet.

Första intryck
Efter att jag sprättade upp plastpåsen byxorna kom i låg byxorna prydligt ihopvikta med några fina pappersetiketter. Byxorna kändes lätta och tyget tunnt och skört. Något som jag däremot gillade direkt var justeringen vid foten och krokarna man kan haka fast i skorna.

Passform
Efter att ha kikat igenom måttabellen blev det ett par i storlek large. Byxan satt mycket bra på mig och längden är perfekt! Eftersom midjan är elastisk så trycker den inte vid höfterna lika hårt som byxor utan stretch kan göra. Byxan är märkbart kortare än mina andra från Lundhags och tack vare det elastiska materialet den är tillverkad i så njuter mina lår av rymligheten i dessa byxor.


Användningsområde
Enligt specifikationen på hemsidan kan byxan användas till väldigt mycket och jag kan inte annat än hålla med. Under testperioden så har jag bland annat använt byxan med framgång till både skridskoåkning, klättring, promenader, till vardags och sysslor på tomten.

Silence Pro gjorde mig inte besviken någon gång. Tack vare byxans förvaringsmöjligheter och möjlighet att reglera ventilation och passform blev den en snabb favorit.

Prestation
Revolution Race Silence Pro är tveklöst en av mina favoriter när det kommer till fritidsbyxor. Den är lätt, luftig och har massvis med funktioner. Byxans vikt trodde jag skulle skapa problem mot revor och liknande men det visade sig vara obefogat.
En av favorit funktionerna är det justerbara benslutet med knäppning i fyra lägen. Tack vare denna funktion håller den benslutet snyggt och rent från hängande band som andra funktionsbyxor kan ha.
Midjan som är elastisk sitter bra runt midjan och med ett bälte sitter den på plats i alla lägen. Något som tyvärr visade med tiden vara mindre bra med byxmidjan är att den lätt efter ett tag blir lite för generös kring midjan och byxan kan hasa ner lite. Avstånden mellan bälteshålen upplevde jag som lite glest då jag ibland hade bältet direkt mot huden när byxan vikt sig. En förstärkning av materialet i midjan kanske skulle råda bot på detta? Problemet med att byxan tänjer sig blir aningens bättre efter tvätt visserligen. Så bälte på helt enkelt! Gärna lite bredare typ av bälte för bättre funktion.

Byxan är tillverkad i 4-vägsstretch och är mjuk och följsam. Du kan röra dig obehindrat utan att någon del av byxan stramar åt på gott och ont. Den vattentäta panelen vid baken är perfekt som extra skydd men jag upplevde den något tunn när det blev riktigt vått. Något som jag också ibland saknade var samma typ av tyg över knäna. Det tunna mjuka tyget räckte inte alltid till att skydda mina knän mot väta, vind och hårda underlag. Är man ute efter extra skydd över knäna kan Nordwand pants vara något.

Efter att ha tillbringat några dagar i skogen med denna byxa är den i fortfarande i gott skick utan rivmärken eller hål. Det tunna materialet trodde jag skulle bli en lätt match för grenar och stenar att ta hål på men byxan leverar även där. Silence Pro från Revoluton Race är kort och gott en supergrym funktionsbyxa som klarar vardagens utmaningar och mer därtill!

Plus:

– Passform
– Bra justeringsmöjligheter
– Rymliga och djupa fickor
– Väldigt följsam
– Allsidig

Minus:

– Byxmidjan viker ner sig då materialet är för tunt
– Något svala för vinterbruk
– Saknar extra byxknapp i midjan

Detaljer
– Vattentäta partier i membranförsedd 3-lagers Duralite WP+ över bak och nertill på byxben
– 5-fickor
– Benkrokar att haka i kängsnörena
– Grenkil i stretch
– Byxorna finns i storlekarna S till XXXL
– Justerbara benslut med knäppning i 4 lägen
– Förstärkt på insida benslut
– Tre färger | svart | blå | grön samt damstorlekar

Pris:
Byxa 800kr

 

BETYG
Design 4/5
Funktion 4/5
Passform 4/5
Kvalite 4/5
Pris 4/5

Totalt: 20/25

Byxorna kan klickas hem här.

Smidiga blixtlås

Smidiga blixtlås

Elastisk i midjan med plats för bälte.

Elastisk i midjan med plats för bälte.

Ventilationsdragkedjor längs lårens utsida

Ventilationsdragkedjor längs lårens utsida

Byxan är förstärkt med 3-lagers vattentät Duralite över bak och nertill på byxbenen

Revolution Race Silence Pro har fem generösa fickor.

Revolution Race Silence Pro har fem generösa fickor.

 Membranförsedda vattentäta partierna tillsammans med 4-vägsstretchen i övriga byxan gör den till en otroligt skön och funktionell byxa.

Membranförsedda vattentäta partierna tillsammans med 4-vägsstretchen i övriga byxan gör den till en otroligt skön och funktionell byxa.

RevolutionRace Silence Pro från Fritidsfabriken

RevolutionRace Silence Pro från Fritidsfabriken

 

Du kanske gillar