Bang's Blogg

Justerbara armslut i flera fasta lägen

TEST: Elegant jacka med dolda talanger – Victorinox HIGHLANDER VI JACKET

Nu i semestertider är det många som passar på att uppgradera garderoben med nya plagg och looks. Jag har testat Victorinox Highlander VI jacket. Den urbana jackan som gör sig lika bra till festen som i skogen.

Victorinox kanske är för många mest känt för sina ficknivar, men företaget skapar även riktigt smarta kläder för ett aktivt liv. Den testade jackan Victorinox Highlander VI jacket är ett fint exempel när funktion blandas med design. Jackan som kommer i två färger finns i storlekarna XS-XXL. Det mjuka materialet (sandtvättad bommul 78%) hos jackan gör den riktigt bekväm att bära samtidigt som jackan reglerar temperaturen på ett behagligt sätt. Utöver en mängd fickor på både utsida och insida har jackan flera tekniska funktioner som justerbara armslut i flera fasta lägen, integrerad huva i kragen och kompatibel med plagg med Modular Lining. På insidan sitter det justeringsband för midjan, samt fack för t.ex. din fickkniv. Det finns även en blixtlåsförsedd innerficka på den högra sidan. Totalt har jackan tre innerfickor.

Victorinox Highlander VI jacket foto: bang engström

Justerbara armslut i flera fasta lägen

Victorinox Highlander VI jacket foto: bang engström

Inbyggd huva i kragen är bara en av flera tekniska detaljer hos Highlander VI jacket. Bild: Bang Engström

Jackan är ganska ledig i passformen vilket troligtvis har att göra med att den är tänkt att kunna bäras med flera lager under. Skjorta och tröja är alltså inget problem för Victorinox Highlander VI jacket. Efter några dagars användande så började även det något mjuka men styva yttermaterialet bli mer följsamt. Fickorna kändes nu inte lika stela och den något kantiga formen på jackan satt nu ännu bättre än från början.

”Inte bara en stadsjacka”

Victorinox Highlander VI jacket levererar när det kommer till design och konstruktion men hur klarar den sig i skogen? Svaret är – den diggar skog. Utan att överdriva så klarar sig faktiskt jackan helt klart över förväntan. En riktigt bra egenskap hos jackan är att yttermaterialet är ganska så rivsäkert. Speciellt när man man ska passera täta partier med växtlighet. Tack vare designen hos jackan så finns det få saker hos jackan som man kan fastna med. En annan fin egenskap är jackans vikt på 804 gram i storlek medium (uppmätt av mig). Jackans packvolym är också god vilket i storleken blir som ett mjölkpaket på en liter. Överraskande bra för denna typ av jacka. Så Victorinox Highlander VI jacket är inte bara en stadsjacka utan passar även perfekt för upptäckande promenader eller varför inte svampplockning.

Victorinox Highlander VI jacket foto: bang engströmSammanfattning
Victorinox Highlander VI jacket är mer än det ögat kan se. Precis som Victorinox fickknivar har även denna jacka en rad tekniska detaljer som kommer väl till pass oavsett om du ska gå på fest eller plocka bär i skogen. Jackans enkla utseende lurar säkert många men bakom den enkla fasaden ryms en hel värld av möjligheter. Stort plus också för att jackan är kompatibel med MLS vilket innebär att du kan addera en värmande väst om det skulle behövas. Jackans väderskydd är även den helt okej vilket står pall för vind och lättare regn utan att ha membran.

Victorinox Highlander VI jacket
Pris: 2.999 kr
Betyg: 4/5 (Mycket bra)

Plus
– Lätt
– Bra justeringsmöjligheter
– Lättare väderskydd
– Många fickor
– Kompatibel med MLS (Modular liner system)

Minus
– Priset
– Något klumpig krage

 

Du kanske gillar