Bang's Blogg

TEST: Giro Halter Bib – superbibs med problemlösare

Äntligen! Nu är den här, superbyxan från Giro med halterneck. I samband med att cykelsporten utvecklas och fler upptäcker cyklingen som motionsform kommer också efterfrågan på bra funktionella cykelplagg. 

En av årets stora nyheter är Giro’s Halter Bib som är en riktigt efterlängtad produkt av många. Den smidiga lösningen med ett nackband istället för dubbla axelband eller axelband med spänne är nu ett minne blått. Rawness har testat byxan och här kommer en sammanfattning av vad våran testpilot tyckte och Giro Halter Bib.

Giro Halter Bib på långpass.

Giro Halter Bib på långpass.

Den svarta pärlan från Giro är inte bara en cykelbyxa utan en revolution inom damcykelplagg. Den smarta lösningen med nackband och ett högventilerat nät på framsidan ger en fin passform som håller upp plagget väl utan att vecka sig och sticka ut under tröjan på baksidan. Cykelbyxan har även kompressionseffekt vid bensluten och den lagom långa benlängden gör att cykelbrännan blir fin utan att man behöver rulla eller vika upp byxan för att inte få lite sol på benen. Själva byxan är tillverkad i flera funktionsmaterial med en smart förvaringsficka på baksidan.

Den fina cykelbyxan från Giro är tillverkad i funktionsmaterial med kompressionspassform och smidigt nackband.

Den fina cykelbyxan från Giro är tillverkad i funktionsmaterial med kompressionspassform och smidigt nackband.

Passformen på byxan är generös så var nog med att prova ut storleken innan köp. Den generösa storleken kan innebära för många att man väljer en storlek mindre än vad man normalt kanske har i cykelbyxor. Vadderingen är lagom tjock och sitter väl kvar på plats utan att åka runt. Den följsamma vadderingen är en av de bästa jag provat och är mycket bra även på långpass i både fint och sämre väder. Den fina vadderingen gör sitt jobb väl utan att irritera huden eller ge skav.

Riktigt bra pad i Giro Halter Bib.

Riktigt bra pad i Giro Halter Bib.

Svart tidlös design och extra plus för byxans vaddering.

Svart tidlös design och extra plus för byxans vaddering.

Ride Halter Bib på Giro är en kalasbyxa för tjejer som efter flera tvättar fortfarande håller passformen bra utan att bli trött i färgen eller noppra sig. Priset på 1300kr är mer eller mindre ett standardpris på en bra och funktionell cykelbyxa i dag och med tanke på den fina passformen och halterneck-funktionen gör den till en riktig favorit hos mig.

Kompressionsband vid bensluten.

Kompressionsband vid bensluten som inte skär sönder din hud.

Giro Halter Bib är riktigt bekväm både under kortare och längre pass.

Giro Halter Bib är riktigt bekväm både under kortare och längre pass.

Giro Ride Halter Bib blev en klar favorit efter några dagar i sadeln. Den fina passformen och lyxiga paden gör att man kan cykla längre utan att få ont eller skav. Den smarta lösningen med nackbandet får hur många plus som helst. Tänk bara på att storleken är generös och för egen del fick jag gå ner en storlek.
Byxorna är svarta och enkla att matcha andra cykelplagg och klarar många tvättar. Det smarta förvaringsfacket på baksidan är en av många lösningar jag gillar. Priset på 1300kr gör att den lägger sig i mellansegmentet men levererar topprestanda som man kan finna hos byxor som kostar runt det dubbla. Den smarta halterneck designen gör att den sticker ut i mängden på ett bra sätt.

Giro Ride Halter Bib
Pris:
1300kr
Storlekar:
XS-XL

Betyg: 4/5 (Mycket bra)

Kategori
Du kanske gillar