Intervju: PT:n & Rawness nya bloggare Alexandra Öhrlund

Intervju Rawnessfamijen har utökats med den personliga tränaren Alexandra Öhrlund. Hon kommer skriva om allt som rör vårt välmående, dricker själv sjuka mängder kaffe & har full koll på de hetaste trenderna inom träning. Lär känna henne!

Välkommen till Rawness Alexandra, hur känns det?

Tusen tack, det känns fantastiskt kul och jag är så peppad!

Vad kan läsarna förvänta sig av din blogg framöver?

Bloggen kommer att handla om hälsa ur ett helhetsperspektiv. Jag kommer att skriva om mitt jobb: vad jag gör, hur jag jobbar och vad det innebär. Min förhoppning är att vi ska kunna prata om allt som rör vårt (väl)mående på bloggen. Läsarna får gärna ställa frågor och komma med förslag. Inget är för stort eller litet, och det finns inga dumma frågor. Jag är öppen för allt!

Alexandra Öhrlund

Vad vill du få följarna att känna?

Jag träffar väldigt mycket människor genom mitt jobb, och något de flesta har gemensamt är att de känner sig obekväma i gym-miljön och i sina egna kroppar. Jag vill öppna dörren och sudda ut gränserna. Träning är för alla!

Har du någon egen favoritblogg?

Jag läser många bloggar, och får ut olika saker av alla. Jag gillar välskrivna, nischade bloggar med mycket bilder. 

Du är ju PT. Har du något speciellt tips när det gäller träning som alla kan ta till sig?

Mitt allra bästa tips är: Rör på dig! Det är det viktigaste av allt. Kom ihåg att det aldrig är för sent att börja, var inte rädd för att be om hjälp. Vi har alla varit nybörjare, jag kommer att gå in mer på min bakgrund i bloggen och berätta hur mitt liv förändrades när jag hittade träningen. 

mobil

Vad är det hetaste inom träning enligt dig?

Mobilitets- & rörlighetsträning kommer att fortsätta växa, och gymnastik kommer att bli vanligare på gymmen. Sedan så tror jag att icke prestationsinriktad träning kommer att blomstra som en motpol till den prestationsinriktade träningen. Rörelseglädje helt enkelt!

Kost är ju också en stor del av att få effekt av sin träning – har du någon favvorätt eller råvara?

I min kyl finns det alltid ekologiska ägg, avokado, spenat, broccoli och kokosolja. Det äter jag till frukost ungefär 5 dagar i veckan. Jag har alltid nyttiga basvaror hemma, älskar att laga mat och provar gärna nya recept!

Utöver PT, träning och hälsa, hur ser ditt liv ut?

Just nu är jobbet mitt liv. Jag älskar att jobba med mitt största intresse, även om det ibland gör det svårt att skilja på arbetstid och privatliv. Mina dagar ser väldigt olika ut, men jag spenderar större delen av min tid på gymmet med mina klienter. Min egen träning blir ofta på morgonen eller mellan möten. På kvällarna umgås jag med vänner över god mat! Jag har fantastiska vänner som ofta bjuder över mig på middag. Det är inte ovanligt att jag somnar på soffan och får åka direkt till jobbet nästa morgon, haha.

Favoritfilm?

Jag är mer en serie-tjej, jag gillar bla White Collar, Suits och New Girl.

PT Alexandra Öhrlund

Vad lyssnar du helst på när du tränar?

Jag tränar ofta tillsammans med någon och då räcker musiken som spelas på gymmet, annars letar jag gärna grymma remixer på SoundCloud. Ibland lyssnar jag på podcasts om träning medan jag tränar, kanske något av en arbetsskada, haha!

När är du riktigt stolt över dig själv?

Jag är stolt över att jag är en öppen person som kan prata om svåra saker, och jag är väldigt stolt över att mina vänner och klienter gärna vänder sig till mig. Det du berättar för mig, stannar hos mig.

Vad är lycka enligt dig?

Jag tror att man kan vara lycklig utan att ha ett perfekt liv, lyckan i sig gör livet perfekt. Det är något som jag jobbar på varje dag, att våga vara lycklig.

Vilken är din största last?

Kaffe. Tveklöst. Det har gått så långt att mina kollegor har lärt sig mina vanor och ofta dyker upp med mitt favoritkaffe på jobbet, haha!

Talang du önskar att du hade utöver arbetet som PT?

Mina bröder är väldigt musikaliska och spelar flera instrument, jag önskar att jag hade deras tålamod och disciplin. Jag slutade spela piano när jag var 12 och har inte rört ett instrument sedan dess, förutom att jag sjunger och nynnar konstant.

Vilken person (död eller levande) respekterar du mest?

Omöjligt att välja bara en person, för mig är det viktigt att respektera att vi alla gör olika val och prioriterar olika.

Vilket sportklädmärke diggar du mest?

Min garderob är en blandning av Lululemon, NLY Sport, Nike och Adidas. Jag gillar att mixa och kombinera plagg och märken! Ni kommer sällan att se mig i något annat än träningstights!

Stort tack Alexandra! Ska bli grymt att följa dig och dina historier från PT -världen här på Rawness framöver!

Kategori
Du kanske gillar