Intervju: Derya Aktas – Ännu ett nytt ansikte på Rawness

Intervju Hon är en riktig äventyrare som kämpar hårt för att nå dit hon vill, drömmer om att kunna göra en headstand och är nyfrälst när det gäller löpning och yoga. Spana in Derya Aktas!

Derya Aktas, välkommen till Rawness, hur känns det?

Hej! Det känns sjukt kul att vara en del av Rawness-familjen. Har varit en hängiven läsare sen lanseringen och själv drömt om att skriva för Rawness. Att äntligen kunna få göra det är grymt.

Hur skulle du beskriva dig själv med några få meningar?

Jag är verkligen en do-er, även om jag ibland ältar över att ta tag i något så gör jag alltid det i slutändan. Utöver det kan jag verkligen beskriva mig själv som oerhört kreativ, i mitt huvud så är möjligheterna oändliga och det triggar äventyraren i mig. Sen älskar jag verkligen att skratta, tror mina vänner kan hålla med om det.

Derya Aktas – ny på Rawness.

Vad kommer du att skriva om på din blogg framöver?

Bloggen kommer bli som en slags dagbok/goalmap. Jag har många träningsmål för 2016, som jag kommer dela med mig av. Det kommer bli mycket yoga och löpningsrelaterade inlägg då jag är nybörjare inom båda. Det kan vara kul att följa en nybörjare – förhoppningsvis kan jag motivera andra att följa mig i mina fotspår när det kommer till att våga mer i livet.

Har du någon egen favoritblogg?

Det roliga är att jag aldrig har varit en bloggmänniska, då plattformen för det jag ville dela med mig av inte riktigt fanns. Sen kom Rawness in i bilden och jag kunde inte sluta besöka sidan. Den har allt det jag är intresserad av. Gillar också hur proffsig den ser ut så det är ett extra plus.

12637322_10153806203925731_886472606_o

Yoga och löpning ligger dig varmt om hjärtat, även om du är nybörjare – varför gillar du dem grejerna så mycket?

Jag började med yoga och löpning i slutet av 2014, ville prova något nytt. Läste ett inlägg av Yoga Girl om hur yogan hjälpt hennes ryggproblem och tänkte på min psoriasis och hur jag aldrig riktigt kännt mig stark i kropp och själ. Ville få en ändring på det och enda sen jag prövade mitt första yogapass så var jag som frälst. Det kändes ända in i själen och man får en stark kropp på köpet. Som frilansare och kreativ själ har jag ständigt hundra bollar i luften och det blir svårt att stilla tankarna så det hjälpte mig där med. För att vara ärlig så har jag aldrig gett löpningen en chans för att jag inte trodde att jag skulle orka springa långt. Men bara för att testa min kapacitet så deltog jag i Vårruset och klarade det. Därefter så blev jag även kär i löpningen och ruset det ger en. Sen är det så jäkla kul att springa och släppa loss.

Ryktena går också att du diggar äventyr! Kan du beskriva något skönt äventyr du varit med om?

Yes! Det gör jag verkligen. Min 11 mil långa trekkingresa på Kungsleden var en oförglömlig resa. Annan annan favorit är också då jag cyklade norra till södra kusten på Öland. Sen var även min volontärresa till Västsahara en såndär resa man sent glömmer bort.

Favvoövning på gymmet?

Jag älskar sånt som jag är dålig i för att jag gillar att utmana min själv. Då jag har svag överkropp och problem med mina alldeles för smala armleder och händer så gillar jag att pusha mig själv med såna övningar. Jag är även nyfrälst när det kommer till Crossfit.

12647787_10153806203730731_1145113542_n

Kost är ju också en stor del av hälsa och träning – har du någon favvorätt eller råvara?

Jag älskar getost, granatäpplen, rödbetor, spenat och citrusfrukter. Det jag älskar som mest är att freestyla en grym sallad med det jag har i kylskåpet.

Utöver träning och hälsa, vad har du för intressen/Hur ser ditt liv ut?

Jag är utbildad journalist men frilansar inom olika områden. Utöver det är jag även konstnär och illustratör och skapar och säljer verk på sidan om. Jag är även en stor DIY:are. Älskar att skapa. 

Favoritfilm?

En av mina nya Top 10 filmer är Joy. Annars, Dead Poets Society och Into the Wild, det finns så manga. Jag älskar Sci Fi, bra (läs, torr) humor, Disneyfilmer och bra dokumentärer.

12631042_10153806196610731_1500918636_o

Vad lyssnar du helst på när du tränar?

Det skiftar mellan favoritbandet Pearl Jam och Spotifys träningslistor. Något jag upptäckt är att One Republic har grymt bra motivationslåtar, såna som får dig att bara vilja fånga dagen, bra att springa till. 

Favvoträningsmärke?

Nike för sport, Vans för longboard/all-around och Röhnish.

När är du riktigt stolt över dig själv?

När jag bevisat mig själv fel, när jag har vågat göra något som jag inte varit bekväm med och bara tagit ett kliv i den riktning jag vill.

12655943_10153806203880731_2046273404_o

Vad är lycka enligt dig?

När jag har hälsan i behåll och nära vänner och familj.

Vilken är din största last?

Alla de gånger under min uppväxt jag tvivlat på mig själv eller haft dålig självkänsla.

Talang du önskar att du hade?

Stor överkroppsstyrka så att jag gå balansgång, har aldrig kunnat det … men också att kunna göra en headstand.

Vilken person (död eller levande) älskar du/respekterar du mest?

Mina föräldrar och min lillasyster Malin.

Tack Derya! Riktigt härligt att ha dig här på Rawness. Nu kör vi!

Du kan följa Derya Aktas från och med nu – endast på Rawness.

Kategori
Du kanske gillar