Tre sätt att använda EN zucchini

Inspo, Kost Pasta, pizzabotten och glass. En enda zucchini står för grunden i tre helt olika recept när Veronica Sarge Cech får bestämma.

Följ instruktionerna och använd allt en zucchini har att erbjuda. Inget spill men mycket gott!

1. Långriv zucchini med rivjärn och gör pasta (eller med osthyvel och gör pastaplattor av zucchinin). Riv även en morot. Spara zucchinikärnan och frys in den. Toppa pastan med den här peston:

bild5

Vinbärsbladspesto
Ingredienser
1/2 dl hampafrön
1 näve välsköljda vinbärsblad (plockade mina från trädgården)
1/2 vitlöksklyfta eller vitlökspulver efter smak
2-3 msk kallpressad olivolja
Himalayasalt.

Gör så här
Mixa hampafröna till mjöl.
Mixa detta mjöl med kirskål, olivolja och torkad eller färsk vitlök.
Salta efter smak.
Häll önskad mängd pesto över zucchinin.
Rör runt.
Färdigt att äta!

Zucchinipasta med vinbladspesto. Foto: Veronica Sarge Cech.

Zucchinipasta med vinbladspesto. Foto: Veronica Sarge Cech.

2. Får du några rester från pastarätten kan du mixa dessa med 2-3 msk fiberhusk (mängden påverkas av hur mycket zucchinipasta du har kvar) och stryka ut i önskad form på teflexpapper. Torka tills massan fått viss yta, vänd sedan på ”brödet” och torka i torkugn eller i ugn på lägsta temperatur med öppen ugnslucka (under 50 grader). Kan användas som pizzabotten eller tortillabröd.

Zucchinipizzabotten

Så här kan du exempelvis använda din pizzabotten. Foto: Veronica Sarge Cech.

3. När den skalade delen av zucchinin frusit,
Mixa:
Frusen skalad zucchini (1 medelstor)
100 gram frusna jordgubbar
1-2 dl kokosvatten
1/2 dl hampafrön
2-3 msk acaipulver

Mixa alla ingredienser med matberedare med s-blad
(kan ta en stund, men mixa tills du fått en isig glass av ingredienserna).

Toppa exempelvis med:
Färska bär
Mullbär
Kakaonibs
Bovetegranola och/eller tesmakande bovete

Suveränt som frukost!

Acai bowl a la Zucchini. Foto: Veronica Sarge Cech.

Acai bowl a la Zucchini. Foto: Veronica Sarge Cech.

In English

Three different dishes from ONE Zucchini!

Grate one zucchini with long and even moves to get ”pasta”. Also grate one medium carrot. Put aside enough grated vegteables for two portions. For dish 1 I used pesto made out of currantleaves.

1 handfull currantleaves (picked from my own garden).
1 clove of garlic
1/4 cup of hempseeds
2-3 tablespoons of Coldpressed oliveoil
Himalayasalt

I mixed the hempseeds to a flour. Then added the rest of the ingredients. Mixed and salted after taste. I like my pesto salty.

Take the second portion of zucchinipasta and mix it with ”fiberhusk” or flour made out of physsiliumseeds. Mix to a chunky paste and then form that paste to wished form. I am going to use my leftovers to make a pizzacrust.

Freeze the zucchinistem/the white part of the zucchini thats left from the pastamaking. Mix frozen peeled zucchini with:
Frozen berries
1 cup coconutwater
1/4 cup of hempseeds
2-3 tablespoons of acaipowder OR if you find acaiberries, use them!

Mix until you have a icey ice-cream. Top with:

Teainfused buckwheats and/or granola
Mullberries
Cacaonibs
Berries

Great for breakfast!

Kategori
Du kanske gillar