Bang's Blogg

Snön säkrad inför kommande skidfest i Stockholm. Foto: Bang Engström

Det vita guldet säkrat – stockholm får finbesök när Royal Palace Sprint ska avgöras

Med lite mer än en vecka kvar till skidfesten i Stockholm börjar snön att sina på stadens gator. Det råder snöbrist i stockholm men generalsekreterare Rutger Simonsson är inte oroad.

Den milda vintern som pågår just nu är inget hinder för arrangörerna av Slottssprinten. På torsdag nästa vecka gästas Stockholm av världseliten i längdskidor efter ett års uppehåll med anledning av skid-VM i Falun. Utanför slottet där tävlingen kommer att hållas är det allt annat än vitt på marken. Generalsekreterare Rutger Simonsson säger till SVT att produktionen har varit god och att man har kunnat säkerställa närmare 6.000 kubikmeter snö ute på lidingö. Tävlingen verkar bli av och i samband med tävlingarna kommer det även att pågå en rad aktiviteter för hela familjen i anslutning till slottet.

Den snön som nu ligger ute på Lidingö kommer delvis från närliggande anläggningar när Hammarbybacken inte kunnat leverera snö som tidigare nu när Hammarbybacken själva står som värd för en egen världscuptävling senare i år.

Royal Palace Sprint 2016

Snötillverkningen på Grönsta gärde på Lidingö har gått bra. Snön till RPS 2016 är säkrad. Foto: Bang Engström

Snötillverkningen på Grönsta gärde på Lidingö har gått bra. Snön till RPS 2016 är säkrad. Foto: Bang Engström

 

Du kanske gillar