Karin Rahm

8 trick för att slippa påsar under ögonen

Sover du tillräckligt?

Sover du tillräckligt?

Vaknar du också upp med svullna ögon? Vissa morgnar möter i alla fall jag en mindre vacker syn i badrumsspegeln. Men det finns några smarta trick som förhindrar påsarna att dyka upp.

När alarmet tjuter så där extremt tidigt har de flesta av oss någon gång kravlat in i badrummet och mötts av… ett monster! Det finns flera orsaker till att vi får svullna ögon, däribland sömn, eller ja, brist på den, för mycket alkohol, allergier, hormoner och genetik.

Här kommer mina allra heligaste tips för att förebygga de där svullna ögonen:

Sova

Ett av de bästa sätten att förhindra påsarna under ögonen är att få tillräckligt med sömn, minst åtta timmar varje natt. Det är säkert inget nytt men tål att upprepas eftersom många (mig själv inkluderat) har svårt att få ihop de där värdefulla timmarna.

Dricka vatten

Ibland är kroppen så genialisk att den lagrar vatten när den är uttorkad. Det vore ju toppen om den lät bli att lagra det just runt ögonen bara… Så för att förhindra detta bör vi dricka minst 2 liter vatten varje dag. Det här är så klart individuellt men de allra flesta borde dricka mer än de gör idag. Vatten hjälper också kroppen att rena sig från natrium och andra gifter som bidrar till svullna ögon. För er som ogillar att dricka vatten, testa att smaksätta med citrusfrukter, gurka eller bär.

Äta rätt och träna

Tänk på vad du äter. Undvik så långt det går processad, konserverad och friterad mat. Om du äter så ren mat som möjligt kommer du att att märka skillnad inte bara under ögonen utan också på din hy i allmänhet. När det gäller dryck ligger läsk och alkohol på minussidan medan vatten, grönt te och juice får massor av plus. Och motion är inte heller fel, för när du svettas, svettas du ut salt från kroppen.

Byta till ekologiska produkter

Om du lider av allergier bör du (ja, vi andra också) byta till allergivänliga skönhetsprodukter och tvättmedel. Använd så mycket ekologiskt det bara går.

——————————————————————————————————————————

Men står du nu där med påsarna morgonen innan ett viktigt möte där du vill känna dig pigg och fräsch så finns det också några smarta quick fixes;

Husmorstips

Lägg två tepåsar i varmt vatten i några minuter, låt dem svalna i kylskåpet, lägg dem därefter på vardera ögonlock. Gurkskivor motverkar också svullnad, låt dem ligga minst fem minuter på ögonlocken medan du njuter av nuet och låter gurkans sammandragande egenskaperna minska svullnaden. Ett annat tips är att blanda salt med varmt vatten, doppa bomullsrondeller i vätskan och placera dem över ögonen. Låt ligga i tio minuter.

Ögonmask

Investera i en kylande ögonmask att lägga över ögonen, känns fantastiskt skönt och minskar svullnaden rejält.

Skönhetsprodukter

När inget annat fungerar, investera i mirakelprodukter. Jag älskar det isländska märket Sóley och använder mig av birta Lift & Glow Anti-Ageing Eye Gel, det är en svalkande gel som hjälper till att ta ner svullnaden.

Concealer

Lägg en concealer som är nyansen ljusare än din hy under ögat. Min favorit just nu är den här budgetvarianten från Wet n Wild.

//English

Today I´m giving you my best advices for preventing swollen eyes.

Kategori
Du kanske gillar