Fit Femme

Vegansk grönsymfoni med avokado, sparris, bönor, nötter och hummus

Den här veckan bjuder jag er gärna på en riktigt god salladssymfoni med massor av godsaker däri som dessutom är nyttiga, smarriga och gör er mätta, både dag- och kvällstid. Jag avnjöt den till middagen igår, utan bröd till, utan dessert efterråt och den var perfekt mättande, även för en preggo som undertecknad.

Ingredienser:

– Vårklynne (mâchesallad) som bas. Jag tog 4 handfull för två personer
– Två avokado
– En halv deciliter Quinoa Tricolore
– Två skedar hummus
– En tredjedel gurka
– Fyra sparrisar
– Cirka tio bönor (de gröna som du förkokar)
En handfull hasselnötter
– Bara en skvätt pestosås

sallad

Börja med vårklynne som basis i din sallad. Servera två handfulla per tallrik. Koka upp sparrisen och gröna bönor i cirka 15 minuter. Skala avokadosar, ta en avokado per tallrik och dekorera. Skär gurkan i halvmånar och strö över vårklynnet. Koka quinoa (jag tog tricolore, ser fin ut i den här grönmixen) på svag värme i 15 minuter, låt kallna. Låt även de andra förkokade grönsakerna kallna (jag brukar ta ut dem på terrassen i ett par minuter) Skär sedan sparrisen i fyra-fem bitar per sparris, och skär bort det sista/kanterna på bönorna. Strö över i tallriken. Häll över quinoa här och var. Ta lite hummus och lägg till (jag tog tomathummus) Ta cirka 8 hasselnötter per tallrik. Häll till slut över lite pestosås över tallrikarna. Et voilá!, du har gjort en riktigt god och nyttig sallad som lunch eller kvällsmål. Servera med ett styck Finn Crisp eller fullkornsbröd med smör – eller även utan. Jag körde utan allt och det blev riktigt gott och smakrikt ändå.

sallad2

sallad3

 

Kategori
Du kanske gillar