Fit Femme

Tofuburgare med grönsaksspätzle och rysk sallad

DSC_0279

Precis som rubriken antyder var kvällsmålet förbaskat gott. Eller vattnades det inte i munnen på dig när du läste vad inlägget skulle handla om? Ja, tänkte väl…

Det blev alltså snabblagade vego/tofuburgare med grönsaksspätzle som först kokades i vatten och sedspean stektes på olja tillsammans med färsk spenat. Jag lade även till lite av en balsamico-sås som min kompis gjort samt slutligen även lite parmesan. När det gäller just parmesan är jag ofta försiktig och tar i ytterst lite för den goda (extra)smaken men försöker samtidigt undvika den aggressiva doften vilken definitivt känns om man tar i lite mer.  Salladen – eller ”såsen” som de här i Schweiz kallar allt som inte är av fast konsistens – köpte jag på charkuteriet. Hur gott som helst! Jag har inte alltid riktigt tid att svänga ihop hela rätten själv och när så är fallet beger jag mig till det bästa charkuteriet i stan; deras produkter är alltid att lita på och jag får alltid ny inspiration till nya, härliga rätter när jag besöker stället. Jag kan inte minnas när – och ens om – jag var på ett riktigt charkuteri när jag bodde i hemstaden Stockholm, men numera är det en plats jag besöker och inhandlar på en gång i veckan.

Instagram: @andreagrue

Du kanske gillar