Maya Nestorov

Sweet and hot

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Godmorgon i snörusket! Jag kan inte riktigt greppa att det i Stockholm just nu snöar, även om det är början av November. Just därför vill jag dela med mig av det här smarriga receptet på en varm sötpotatis-soppa, som jag faktiskt lagt ut en gång tidigare. Detta receptet blir perfekt till en dag som denna, då man egentligen bara vill stänga in sig och mysa runt i mjukisar samt dricka te eller äta varm soppa.
En otroligt god och enkel soppa att göra, som är söt och het samtidigt!

Ingredienser:
Receptet är helt fritt från gluten, mjölk och raffinerat socker

1 tsk ekologisk kallpressad kokosolja
1 st brun lök – fint hackad
2 st vitlöksklyftor – krossad
2,5 cm färsk ingefära – riven
1 tsk kanel
0,5 tsk curry
0,5 tsk torkad koriander
En nypa chilifrön
1 ekologisk röd paprika – fint hackad
2 st sötpotatis – fint hackad
1 st tomat – hackad
0,5 dl ekologisk jordnötssmör
2,5 dl vatten
Salt och peppar
50 g gröna bönor
En nypa färsk ekologisk koriander
2 msk cashewnötter
1 lime

Så här gör du:

Heta upp oljan i en stekpanna på medium värme. Blanda sedan i den hackade löken, vitlöken och ingefära. Låt allt steka en lite stund tills löken blivit mjuk. Blanda sedan i kanel, curry, torkad koriander och chili. Blanda ihop allt väl. Lägg sedan i paprika, sötpotatis, tomat, jordnötssmör och vatten. Blanda runt och låt allt koka i ca 15 min tills sötpotatisen blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan sedan svalna och därefter mixar du ihop allt till en jämn soppa. Servera i dina favorit skålar och toppad med färsk koriander, gröna bönor, cashewnötter och lime.

Hoppas det smakar och ha en trevlig fredagskväll! <3

English

Good morning in snow! I can not quite grasp that it is snowning in Stockholm right now, although it is early November. Just because of that I want to share with you this yummy recipe for a warm sweet potato soup, which I actually posted once before. This recipe is perfect for a day like this, when you really just want to be inside and wear sweats all day and drink tea or eat hot soup.
An incredibly tasty and easy soup to make, which is sweet and hot at the same time!

Ingredients: 

The recipe is completely free from gluten, milk and refined sugar

1 teaspoon of organic cold pressed coconut oil
1 st brown onion – finely chopped
2 cloves of garlic – crushed
2.5 inch fresh ginger – grated
1 tsp cinnamon
0.5 tsp curry
0.5 tsp dried coriander
A pinch of chilli seeds
1 organic red pepper – finely chopped
2 sweet potatoes – finely chopped
1 piece Tomato – chopped
0.5 cups of organic peanut butter
2.5 cups water
Salt and pepper
50g green beans
A pinch of fresh organic cilantro
2 tbsp cashew nuts
1 lime

This is how you do it:

Heat oil in a saucepan on medium heat. Then add the chopped onion, garlic and ginger. Let everything cook a little while until the onions become soft. Then add the cinnamon, curry, dried coriander and chilli. Mix everything well together. Then add the pepper, sweet potato, tomato, peanut butter and water. Stir it around and let everything cook for about 15 minutes until the sweet potato become soft. Season with salt and pepper. Allow the soup to cool, and then you blender it all together until smooth. Serve your soup in your favorite bowls and topped every thing of with fresh coriander, green beans, cashews and lime.

Hope it tastes fantastic and have a nice Friday! <3

Kategori
Du kanske gillar