Recept: Raw Minitortillas med dippsås

Inspo, Recipes Avsluta helgen med en fest i litet format! Minitortillas med tillhörande dippsås gör vem som helst glad.

Minitortillas/majsbröd

Ingredienser
2 msk physiliumfrön malda till mjöl
1 dl frusen majs finmald
Spiskummin (efter smak)
Himalayasalt (efter smak)

Gör så här
Mal fröna till mjöl och lägg dem sedan i en skål. Mixa den frusna majsen och rör ner den i frömjölet. Låt detta tina ett tag och rör om kanske två-tre gånger till. Krydda med spiskummin och himalayasalt. När blandningen blivit rumstempererad kan du forma bollar av den.

Jag fick ihop fem bollar av den här smeten. Jag valde att trycka ut dem till platta bröd och torka dem i torkugn i sex timmar. Först i tre timmar, sedan vände jag på dem så att bägge sidorna fick ”yta”. /Veronica Sarge Cech.

Medan tortillablandningen ”sätter sig”, kan du göra dippsåsen.

vsc

Dippsås

Ingredienser
50 gram pistagenötter
1-2 msk äppelcidervinäger
Himalayasalt
4-6 msk vatten

Gör så här
Mixa nötterna till mjöl. Ha i övriga ingredienser och mixa igen.

Till detta hade jag rejält med grönsallad, tomater, rödlök, avocado (ha gärna på lite cayennepeppar på avocadon, gott och vackert att titta på) och så lite mera majs. Väldigt gott…om jag får säga det själv…och det får jag ju. /Veronica Sarge Cech

Kategori
Du kanske gillar