Karin Rahm

Recept: Fräscht fredagsmys

Lunch, middag eller som snacks. Jag är helt såld på dessa vegorullar.

Lunch, middag eller som snacks. Jag är helt såld på dessa vegorullar.

Fredagsmys och tacofredag. Hur många är det inte runt om i stugorna som käkat tacos idag? Och inget fel med det. Men som omväxling kan ni testa de här härliga grönsaksrullarna som är supersimpla att göra. Och nyttiga och svingoda!

Jag gjorde de här rispappersrullarna till lunch i veckan och är nu helt beroende, det är typ det enda jag vill äta. Haha! Jag köpte rispapper (finns oftast på orientaliska hyllan i mataffären) sköljde arken i varmt vatten några sekunder tills de blev mjuka och fyllde dem med vackra och färggranna grönsaker; grönkål, rödkål, morötter och avokado (läs varför du ska äta avokado här) och wrappade ihop dem. Sedan doppade jag dem i hoisinsås, men vill man ha ett alternativ utan socker kan man testa att doppa dem i någon av de här goda dressingarna. Dessutom älskar jag att äta med händerna! Visst är det väl godare?

Skön helg, kära ni!

//Recipe: Fresch ”Fredasmys”

”Fredagsmys” and Taco Friday. How many out there munched tacos tonight? Nothing wrong with that. But for a change, you can try these lovely vegetable rolls that are super simple to make. And healthy and delicious!

I made these rice paper rolls for lunch this week and are now completely addicted, it’s pretty much the only thing I want to eat. Haha! I bought rice paper (they are usually found at the oriental shelf in the grocery store), washed the sheets in warm water for a few seconds until they were soft and filled them with beautiful and colorful vegetables; kale, cabbage, carrots and avocado (read why you should eat more avocado here) and then wrapped them together. I dipped my rolls in hoisin sauce, but if you want an alternative without sugar, you can try dipping them in any of these good dressings. Besides, I love to eat with my hands! Isn´t it tastier?

Wish you all a great weekend!

Du kanske gillar