Cheesecake Landslide – Recept!

Inspo, Recipes Släpp på att allt ska vara perfekt och tillrättalagt. Cheesecake i lager kräver egentligen mycket väntan ... men palla vänta hela tiden. Testa det här receptet och fokusera på att ha kul i köket. Det kommer smaka utmärkt!

Ibland blir saker suveräna första gången, ibland behövs flera försök. I vissa sammanhang är det som att allt måste vara så perfekt och tillrättalagt hela tiden. Mitt liv ser verkligen inte ut så. Har aldrig gjort och definitivt inte de senaste sju åren/småbarnsåren. Ibland är det viktigare att små händer får vara med och testa än att allt ligger stilla och i ordning. Häromdagen skulle vi göra raw  cheesecake i lager. Då är det viktigt att alla lager hinner stelna i tur och ordning. Vanligtvis går det snabbt, men inte då och vi orkade inte vänta. Maken utbrister ”det blir som en landslidekaka”. Så här är den: Landslide cheesecake – Långt ifrån picture perfect men god! Gjord i 15 centimeters form med avtagbar kant. /Veronica Sarge Cech

Cheesecake-ingredienser. Foto: Veronica Sarge Cech

Cheesecake-ingredienser. Foto: Veronica Sarge Cech

Cheesecake-Botten

Ingredienser

En näve pistagenötter
En näve pumpakärnor
1 påse pukka vanilla chai

Gör så här

Töm tepåsen i mixer och finmixa teblandningen. Ha i nötterna och mixa sedan tills blandningen blir till en massa. Kan ta en stund.

Vill man göra ett pålägg kan man köra den här massan ett tag till. Tills den börjar ge ifrån sig olja. Förvara i burk med lock. Håller tre-fyra dagar.

Tryck ut botten i formen med avtagbar kant och ställ kallt/i frysen. Vill du söta botten ha i 2-3 urkärnade dadlar.

bild-41

Mmmums! Foto: Veronica Sarge Cech

Lager 1

Ingredienser

1-1 1/2 dl makadamianötter. Gärna blötlagda över natten men funkar med torra nötter också.
1-2 msk acaipulver
2-3 msk färska eller tinade blåbär
1-2 msk kokosolja
3-4 msk rumstempererat vatten

Gör så här

Mixa först nötterna och pulvret till mjöl. Ha sedan i allt utom kokosoljan. Du ska få till en ganska tjock och gräddig konsistens. Häll upp i skål och rör ned smält/rinnande kokosolja. Låt stå en stund och gör övriga lager.

Lager 2

Ingredienser

2 dl frysta eller tinade hallon
2-3 msk vatten

Gör så här

Mixa ihop och häll upp i skål

bild-42

Bon appétit! Foto: Veronica Sarge Cech

Lager 3

Ingredienser

1-1 1/2 dl makadamianötter. Blötlagda (helst) eller torra.
1-2 msk gojibärspulver
2-3 msk färska eller tinade hallon
1-2 msk kokosolja
3-4 msk rumstempererat vatten

Gör så här

Mixa nötter och gojibärspulver till mjöl. Ha i övriga ingredienser utom kokosolja. Häll upp i skål och rör ned rumstempererad kokosolja.

Ta fram formen ur frysen. Lägg första lagret så jämnt du kan. Ställ sedan kallt igen. Låt stå minst 30 minuter. När du känner att ytan på första lagret är ”fast”/har stelnat ha försiktigt på hallonsorben. Ställ i frysen minst 30 minuter/tills lager två stelnat.

Så på med sista lagret. Låt stå minst 30 minuter. Det var med det sista lagret vi tappade tålamodet och tog ut cheesecaken för tidigt :)! Så håll ut, eller gör det inte! Vi garnerade med blåbär, hallonsorbet och kakaonibs! Gott blev det!

Älskar du cheesecake? Testa även det här receptet med fikon och kakaosmör, eller Leila Lindholms recept på en Chocolate Swirl-variant.

Kategori
Du kanske gillar