Raw Semmelkaka med Kokosgrädde – Recept

Inspo, Recipes Raw Semmelkaka med kokosgrädde – receptet som sätter en nyttig guldkant på vilken dag som helst. Följ bara instruktionerna och njut!

Raw Semmelkaka – Ingredienser

  • 100 gram mandlar
  • 1-2 msk rå honung/ yaconsirap/ rissirap
  • 1 msk kardemumma
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 nypa himalayasalt
Raw Semmelkaka

Mandelmjöl med kryddor. Foto: Veronica Sarge Cech

Gör så här

Mixa först ihop de torra ingredienserna. Häll ut mixen i en skål. Spara två matskedar mjöl- och kryddblandning. Rör ned sötningen i den större mängden mjölmix. Knåda ihop den ganska ”ruffiga” marsipanen med händerna. Tryck ut marsipanen/degen i en liten pajform. Strö över de två sparade matskedarna med mjölmix och tryck till lite. Det kommer att ge rätten en något bakad struktur.

Toppa

Toppa med kokosgrädde. Jag använde kung Markattas på burk, men du kan lätt göra en egen. Se ett av mina tidigare recept på Rawness för tips. /Veronica Sarge Cech

Kategori
Du kanske gillar