Maya Nestorov

Raw äppelpaj med raw vaniljsås

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raw apple pie with amazing raw vanilla cream

Hello mina underbara vänner!
Här kommer mitt rawfood recept på den underbara äppelpajen och vaniljsåsen jag gjorde till Sthlm beauty week. En magiskt god paj med vaniljsås gjord på bl.a cashewnötter.
Denna efterrätt är perfekt till någons födelsedag, till midsommarfirandet eller helt enkelt till söndagsmiddagen.
Det jag har fått erfara när jag pratar med folk om rawfood är att det oftast tycker att det verkar krångligt, men tvärt om det är mycket enklare att tillaga eller baka. Det krävs ju ingen upphettning eller jäsningstid utan bara mixa ihop till olika lager och frysin. Älskar rawfood!

Oslagbar äppelpaj – 1 paj
Ingredienser:

4 dl cashewnötter, blötlagda över natten
2 dl havregryn
1 tsk vaniljpulver
12 färska dadlar
3 tsk mald kanel
3 msk honung
1 tsk havssalt
3 msk kokosolja, smällt

Fyllning:

3 äpplen, urkärnade och skurna i mindre bittar
10 färska dadlar
1 tsk mal kardemumma
2 tsk mald kanel
1 msk honung
2 msk vatten, om det behövs

Gör så här: Mixa cashewnötter, havregryn, dadlar, salt, vaniljpulver, kanel och honung till en slät smet. Häll därefter i kokosoljan och mixa igen. Smeten ska realtivt fast så att du kan trycka ut den i pajformen. Tillsätt eventuellt mera havregryn ifall du upplever smeten för lös.
Mixa därefter ingredienserna till fyllningen och bredd ut över pajbotten. Ställ pajen i kylskåpet eller i frysen om du vill äta den dagen efter.
Toppa härligheten med skivat äpple eller andra smarriga toppingar som kokosflingor.

Oslagbart god vaniljsås:
Ingredienser

1 dl cashewnötter, blötlagda över natten (du kan även använda en avokado istället)
1/2 dl vatten
2 msk honung
3 matskedar kokosolja
1 msk vaniljpulver
1 tsk kardemumma, valfritt
En nypa havssalt

Gör så här du: Blanda alla ingredienser i en matberedare till en slät röra.
Mix väl, då det kan ta lite tid för nötterna att bli malda. Har tålamod och låt maskinen stå på en stund för vi vill ju ha en slät sås/kräm. Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mera honung om du önskar sötare sås.
Ställ in i kylskåpet och låt såsen sätta sig lite.

Skär upp en bit oslagbar äppelpaj och avnjut med den goda raw vaniljkrämen!
Enjoy!

English

Hello my wonderful friends!
Here is my raw food recipe for the wonderful apple pie and vanilla sauce I made for Stockholm beauty week. A yummy pie with cream made of cashews.
This dessert is perfect for someone’s birthday, midsummer celebrations or simply for Sunday dinner.
What I have experienced when I talk to people about raw food is that they usually think that it seems complicated, but on the contrary it is much easier to cook or bake. You don t have to heat anything up, only mix everything together for different layers and put in the freezer.

Unbeatable apple pie – 1 pie
Ingredients:

4 cup cashews, soaked overnight
2 cups oats
1 tsp vanilla powder
12 fresh dates
3 tsp ground cinnamon
3 tablespoons honey
1 teaspoon sea salt
3 tbsp coconut oil, melted

Filling:

3 apples, cored and cut into smaller pieces
10 fresh dates
1 tsp cardamom
2 tsp ground cinnamon
1 tbsp honey
2 tablespoons water, if needed

Proceed as followed: Mix cashew nuts, oatmeal, dates, salt, vanilla powder, cinnamon and honey until smooth. Then pour in the coconut oil and mix again. The batter should be relatively fixed so that you can make a great base. Add more oatmeal if you experience the batter too loose.
Mix the ingredients for the filling and pour over the pie crust. Place the pie in the refrigerator or in the freezer if you want to eat it the following day.
Top the amazing pie with sliced ​​apple or other yummy toppings like coconut flakes.

Unbeatable vanilla cream:
Ingredients

1 cup cashews, soaked overnight (you can also use avocado instead)
1/2 cup water
2 tablespoons honey
3 tablespoons of coconut oil
1 tablespoon vanilla powder
1 tsp cardamom, optional
A pinch of sea salt

Proceed as followed: Mix all ingredients in a food processor to a smooth batter.
Mix well, since it may take some time for the nuts to be milled. Have patience and leave the machine on for a while, we want to have a smooth sauce / cream. Taste the sauce and add any more honey if you want a sweeter sauce.
Set in the fridge and let the sauce thicken a bit.

Cut up a piece unbeatable apple pie and enjoy with the good raw vanilla cream.
Enjoy!

Kategori
Du kanske gillar