Maya Nestorov

Oslagbara raw peanut butter brownies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raw Peanut butter brownies

Glad helg på er! 
Dessa peanut butter brownie rutor som jag special gjorde till beauty week förra veckan är magiskt goda!
De gick åt i ett nafs och alla har sedan dess frågat efter receptet. Jag är otroligt glad & tacksam över att alla verkade gilla det jag gjorde. Här kommer det efterlängtade receptet!

Fördelen med att baka mina rawfood desserter istället för vanliga traditionell desserter, är att du kan njuta av din dessert med gott samvete utan att vara orolig för att du matar din kropp med varken raffinerat socker, gluten eller andra onödiga ingredienser som din kropp mår dåligt utav.
När man bakar rawfood använder man sig oftast av så rena och ekologiska produkter som möjligt. All den rawfood jag bakar är alltid gluten- och mjölkfri samt raffinerat sockerfri.
Det söta i de flesta desserter är oftast dadlar, agavesirap, honung eller kokossirap. Näringsinnehållet är därför mycket tätt så du nöjer dig oftast med en eller två bitar.

Oslagbar peanut butter brownie
Ingredienser:

5 dl valnötter eller cashewnötter, blötlagda över natten
20 urkärnade dadlar
1 dl raw kakaopulver
1 tsk äkta vaniljpulver
En nypa havssalt
2 msk vatten, eller mer

Gör så här: Kör valnötter och salt i en matberedare. Blanda i kakao och dadlarna. Tillsätt därefter vatten och vanilj. Mixa blandningen väl tills den börjar klibba ihop. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kakao och mera vatten om den behövs. Lägg smeten på bakplåtspapper och tryck ut degen jämnt över underlaget.
Ställ in det i frysen medan du gör mittersta lagret med jordnötssmör.

Jordnötssmör
Ingredienser:

3 dl eco havre
1-2 dl jordnötssmör
4 msk honung
1 dl kallpressad kokosolja, smällt
1 tsk havssalt

Gör så här: Mixa havregryn i matberedaren tills att de nästan blir som ett mjöl. Blanda i resten av ingredienserna. Häll och platta ut över browniebotten. Sätt tillbaka i frysen medan du gör toppingen.

Chokladtoppingen
Ingredienser:

1 dl kokossirap
1 dl raw kakao
0,5 dl kallpressad kokosolja, smält
En nypa havssalt

Gör så här: Smält kokosoljan i ett vattenbad. Mixa allt i matberedaren till toppingen blir slät. Ta ut kakan ur frysen och fördela glasyren jämnt.. Ställ in kakan kallt igen tills glasyren stelnar. Förvara sedan i kyl någon timme.
Njut!

English

Happy holidays to you!
These peanut butter brownie squares which I specially made for beauty week last week are amazingly good!
They went about in a flash, and everyone have asked about the recipe since then. I am incredibly happy and grateful that everyone seemed to like what I did. 

The advantage of baking Raw food desserts instead of usual traditional desserts, is that you can enjoy your dessert with a clear conscience without being worried that you feed your body with refined sugar, gluten or other unnecessary ingredients that your body doesn´t like.
When baking raw food you most often use as pure and organic products as possible. All rawfood is always gluten- and dairy-free and refined sugarfree.
The sweetness in most desserts are usually dates, agave syrup, honey or coconut syrup and everything is raw! Their for all the nutritional content are very high and you are often content usually with one or two small pieces of dessert. 
Here comes the long awaited recipe!

Unbeatable peanut butter brownie
Ingredients:

5 cups walnuts or cashews, soaked overnight
20 pitted dates
1 cup raw cocoa powder
1 teaspoon pure vanilla powder
A pinch of sea salt
2 tablespoons water, or more

Proceed as follows: Mix walnuts and salt in a food processor. Mix in the cocoa and the dates. Then add water and vanilla. Mix well until the batter starts to stick together. Taste and add any more cocoa and more water if needed. Put the dough on baking paper and press the dough evenly over the surface.
Set it in the freezer while you make the middle layer of peanut butter.

Peanut butter base
Ingredients:

3 cups eco oats
1-2 dl peanut
4 tablespoons honey
1 cup cold pressed coconut oil, melted
1 teaspoon sea salt

Proceed as followed: Mix oatmeal in a food processor until they almost become like a flour. Mix the remaining ingredients. Flatten the peanut butter out over the brownie base. Put in the freezer while you make the topping.

Chocolate topping
Ingredients:

1 cup coconut syrup
1 cup raw cacao
0.5 cups of cold pressed coconut oil, melted
A pinch of sea salt

Proceed as follows: Melt the coconut oil in a water bath. Mix everything in the food processor until the topping becomes smooth. Take out the cake from the freezer and spread the icing evenly . Put the cake in the refrigerator until the icing hardens. Then store it in the fridge for an hour.
Enjoy!

 

Kategori
Du kanske gillar