Kokosyoghurt med probiotika

Inspo, Recipes Testa att göra den här härliga kokosyoghurten. Fylld med nyttiga bakterier som stärker ditt immunförsvar och din mage. Dessutom är den riktigt smarrig!

Kokosyoghurt – ingredienser

  • 2 dl kokosflingor
  • 1-2 dl rumstempererat kokosvatten eller vanligt vatten.
  • 1-2 tsk probiotika eller 1-2 kapslar probiotika

Gör så här

Mixa kokosflingorna till kokossmör. Alltså – mixa dem tills de formar en oljig massa. Ha i rumstempererat vatten eller kokosvatten. Mixa tills du har en fin konsistens på vätskan (ska påminna om en yoghurt redan nu). Om du vill göra en snabb variant av yoghurt kan du ha i lite svartvinbärspulver för att få till en syrlighet. Eventuellt lite citron uppe på bären du äter till. Citron direkt på kokosyoghurten kan få den att klumpa/skära sig.

Kokosyoghurt med probiotika

Kokosyoghurt med probiotika. Foto: Veronica Sarge Cech

Häll ur vätskan i en behållare med lock. Häll på probiotikapulver. Sätt på lock och skaka runt ordentligt. Klumpar sig probiotikan ta en träslev och rör runt. Ställ sedan burken i rumstemperatur i 12-24 timmar så att kulturen får växa till sig. Jag brukar låta burken stå på torkugnen. Har jag burk med lock öppnar jag ibland för att släppa in syre. Har du en öppen burk sätt över platsfolie som du stuckit hål i. så att du skyddar men inte har helt lufttätt.

Erika Billysdottir har skrivit om cashewyoghurt i sin bok ”Green sweets and treats”. Läs gärna mer där. När kokosyoghurten smakar lite surt ”yoghurtaktigt” är den färdig. Jag äter oftast kokosyoghurt med bär och chiapudding. Den funkar utmärkt att smaksätta med saffran, bärpulver,vaniljpulver eller lakritspulver. Testa och se! /Veronica Sarge Cech

Kategori
Du kanske gillar