Foto: Veronica Sarge Cech

Kokos- & lakritspraliner

Inspo, Rawness, Recipes Testa att göra några riktiga godsaker. De chokladöverdragna pralinerna med smak av kokos och lakrits är fantastiskt goda. Följ receptet för tips på topping eller toppa med dina egna favoriter!

Recept

4-6 praliner

1 dl kokosflingor
1/2-1 msk lakritspulver
En liten nypa himalayasalt

Mixa alla ingredienser tills du har ett lakritssmakande kokossmör som du kan forma till små bollar. Jag älskar lakrits så jag tog mycket, men känn av vad som funkar för dig. Rulla bollarna och ställ i frysen minst 20 minuter.

Chokladlager
1 msk kakaopulver
1/2 tsk vetegräspulver
1 1/2 msk kokosolja

Naturligtvis går det att byta ut kokosoljan mot kakaosmör istället. Då får du en kraftigare kakaosmak.

Rör runt ingredienserna i en skål tills de smält ihop. Ta sedan fram lakritskokosen och lirka försiktigt loss bollarna/bitarna. Lägg ned en bit åt gången och rör försiktigt över kakaoblandningen över lakritsbiten. Lägg upp de nu chokladklädda kokoslakritsbitarna på ett fat.

Foto: Veronica Sarge Cech

Foto: Veronica Sarge Cech

Topping
Toppa med till exempel bipollen, gojibär, rönnbär (som fryst minst 24 timmar) eller önskad topping. Bipollen ses inte som vegan i vissa sammanhang. Jag valde att ta en knivsudd med ekologiskt wasabipulver på en av pralinerna och tyckte det var riktigt gott.

Någon som är väldigt bra på chokladrecept är Karin Haglund – kokboksförfattare och nu framöver även barnboksförfattare. Om du vill få dina barn intresserade av nyttiga recept kolla då in BroccoliLisas äventyr. Böckerna finns att beställa på Lifevisions hemsida. /Veronica Sarge Cech

Du kanske gillar