Maya Nestorov

#bravalnyavanor – Juice it up!

Varje morgon sedan i lördags, då vi startade utmaningen #bravalnyavanor, försöker jag addera något nytt nyttigt till frukostbordet men även lära mig nya sätt att starta dagen lugnt på.
Det har nu gått tre dagar sedan den första mars och man kan redan i vår fb grupp läsa om en hel del tips, inspiration och länkkärlek, vilket är underbart. Jag själv fastnade för Tanja – Ekostils tips på en bra meditation och testade för första gången igår. Jag måste säga att jag känner bara efter en gång att det är definitiv något jag kommer lägga till i min morgonrutin.
Jag säger som Cecilia Duberg sa igår på event jag var på; VARFÖR MEDITERAR INTE ALLA MÄNNISKOR MINST 10 MIN VARJE DAG!? Prova och ge det en chans ni kommer märka underverk inom er. <3

IMG_3696

Jag vill tipsa om en mycket bra kökmaskin som alla egentligen borde ha i hemmet, nämligen råsaftcentrifugen! All ära till mixern, som även den är en mycket bra investering, men råsaft från färsk frukt är helt magiskt till frukosten. Den här morgon gjorde jag mig en fantastiskt färgrik morotsjuice.

IMG_2864

IMG_2873

 

IMG_2866

 

Morötter är rik med karoten (gulorange ämne) som levern omvandlar till A-vitamin. Den är bra för mörkerseendet, förebygger mot grå starr och åldersförändringar på näthinnan, är bra för fertiliteten, de manliga spermierna. Morötter är även bra för huden.

Morötter innehåller pektin som är blodsockersänkande, den sänker även kolesterolet och är bra för hjärtat. Morötter är bakterie- och virusdödande, är avgiftande för lever och tarmar.

Texten är lånad från halsosidorna

Ät mera mat med mera färg!
Stor kram till er alla ni är grymma. <3

Du kanske gillar