Maya Nestorov

Hur man lättast får ut kärnorna ur ett granatäpple

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Då jag bara älskar granatäpple äter jag det mycket ofta, men svårigheten i denna underbara frukt är hur du stänkfritt ska få ut de smaskiga kärnorna. Jag har testat många olika varianter och tycker att det sättet jag visar er här nedan är det absolut mest effektiva och stänkfria sättet.

Hur gör du:
Skär granatäpplet i två bitar och lägg den ena biten i handen med kärnorna nedåt.
Ta fram en träslev och en stor skål.
Där efter slår du ett rejält slag mot granatäpplets runda sida och repeterar slagen tills du fått ut alla kärnor.
Det kan stänka lite men gör du det med känsla så blir det rent och snyggt omkring dig och alla kärnor hamnar i din skål.

Granatäpple är en fantastiskt antioxidant som är oerhört nyttig att äta!
Enjoy!

 

 

 


Kategori
Du kanske gillar