Foto: Veronica Sarge Cech

Grönkålschips med dilldipp

Inspo, Recipes Chips med dipp... utan efterföljande ångest! Testa det här schyssta receptet från Raw food-inspiratören Veronica Sarge Cech.

Grönkålschips

  • Ingredienser

1 skål packad med rivna grönkålsblad. Spara stammar och hårdare grönkålsbitar för att juicea. Brukar räcka med ett knippe/ en bunt med grönkål för att nå rätt mängd.
2-3 msk baobpulver
2-3 msk bjäst (näringsjäst)
1/2 dl olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
Himalayasalt

  • Gör så här

Häll på ingredienserna på grönkålen. Massera in dem i kålen. Häll eventuellt på mera bjäst. Smaka av. Krydda mera om du så önskar. Torka i torkugn två-tre timmar eller i ugn med öppen ugnslucka. Sätt då ugnen på under 50 grader. Jag gillar chipsen krispiga. Avgör själv konsistens. Vill du ha dem torrare låt dem torka en stund till.

Foto: Veronica Sarge Cech

Foto: Veronica Sarge Cech

De här chipsen funkar utmärkt att äta precis som de är, men vill du ha dippsås föreslår jag följande:

Dippsås

  • Ingredienser

1/2-1 dl hampafrön
En näve färsk dill
Örtsalt
Några droppar färsk citronjuice
1-2 dl vatten

  • Gör så här

Mixa hampafröna till mjöl. Ha i övriga ingredienser och mixa igen. Låt gärna stå och dra en stund innan servering.

Kategori
Du kanske gillar