Karin Rahm

Grön omelett – gott, enkelt, nyttigt recept

Grön omelett

Många tror att när det ska lagas hälsosam mat krävs det förberedelser i oändlighet, långkok eller i alla fall skumma ingredienser som ingen hört talas om. Och så smakar det *piiiiiiip*. Fast så behöver det verkligen inte vara!

Jag testade ett recept på en ”Grön omelett med örter” från Filippa Salomonssons bok Sockerdetox härom dagen. Modifierade receptet lite eftersom jag inte hade alla ingredienserna hemma men det blev i alla fall så himla gott!

Jag åt omeletten med sallad till som en lätt lunch men funkar ju också fint som en stadig frukost. Vill ni ha fler hälsosamma och enkla recept kan jag verkligen rekommendera boken Sockerdetox.

Grön omelett – min twist

  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1/2 dl färsk gräslök från trädgården
  • 1 dl svartkål
  • 2 nävar bladspenat
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk kokosolja
  • 2 msk fetaost
  1. Vispa ägg och vatten.
  2. Blanda i gräslök, svartkål och spenat. Mixa ihop med äggen.
  3. Stek omeletten i kokosolja. Salta och servera med smulad fetaost och en fräsch sallad bredvid.
Jag rekommenderar verkligen Filippas bok Sockerdetox.

Jag rekommenderar verkligen Filippas bok Sockerdetox.

Green omelette – yummy, healthy, simple recipe

Many believe that properly cooked healthy food requires preparation of infinity, confit or at least strange ingredients that noone ever heard of. And it tastes like *beep*. But it doesn´t have to be that way!
I tried a recipe of a ”Green omelette with herbs” from Filippa Salomonsson’s book Sockerdetox (Sugar detox) other day. I modified the recipe a bit because I didn´t have all the ingredients at home but it still tasted so amazingly good!

I ate the omelette with salad as a light lunch, but of course it also works well as a hearty breakfast. Do you want more healthy and simple recipes I can really recommend the book Sockerdetox.

My twist of Filippas green omelette

  • 2 eggs
  • 1 tablespoon of water
  • 1/2 cup fresh chives from my garden
  • 1 cup black cabbage
  • 2 handfuls of spinach leaves
  • 1 pinch of salt
  • 1 teaspoon of coconut oil
  • 2 tablespoons of feta cheese
  1. Whip eggs and water.
  2. Add chives, black cabbage and spinach. Mix together with the eggs.
  3. Fry the omelet in coconut oil. Salt and serve with crumbled feta cheese and fresh salad on the side.

/adlinks

Kategori
Du kanske gillar