Maya Nestorov

Glutenfria frukost/brunch frallor med sesamfrön

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You can use sesame seeds to decorate your scones

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I love does veggies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boiled eggs is a favorite of mine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mushrroms tea (chaga, cordyceps etc) are a great healthy beverage

Jag har jobbat otroligt hårt hela veckan, så idag belönade jag mig med sovmorgon. Kändes nästan som att det var lördag när jag vaknade och jag fick ett sug efter nybakat bröd och te.
Så, det vara bara att ställa sig i köket och väcka pojkvännen med nybakta glutenfria scones, kokt ägg, färska grönsaker och svamp te. Jag älskar att unna mig sådana här mys dagar lite då och då, för i vanliga fall jobbar jag nonstop. Jag älskar ju det jag gör!

Glutenfria frukost frallor
Ingredienser

1 dl teffmjöl
1 dl havremjöl
1 dl havregryn
1 tsk psylliumfröskal (fiberhusk)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk kokosolja
2 dl havremjölk
1 msk honung
1 ägg, (valfritt) för att binda ihop ordentligt, men går även utan fast bullarna får en annan konsistens.

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Blanda alla torra ingredienser en bunke. Nyp ihop matfettet med mjölet tills att det är finfördelat och helt klumpfritt. Häll i havremjölken och blanda snabbt ihop till en klibbig deg. Forma 4 stycken scones och snitta kors på ytan av bullarna. Grädda på bakplåtspapper i ugn i ca 15 min. Njut av dina frallor med kokt ägg, färska grönsaker och chiasylt. Njut![vc_text_separator title=”English” style=”double”]I have worked incredibly hard all week, so today I rewarded myself with a sleep in. I almost felt like it was Saturday when I woke up and I got a huge craving for fresh bread and tea.
So, I had to follow my needs and wake my boyfriend up with freshly baked gluten-free scones, boiled eggs, fresh vegetables and chaga tea. I love to treat myself to this kind of cozy days every now and then, since I usually work nonstop. 

Gluten-free buns
Ingredients

1 dl teff flour
1 dl oat flour
o,5 dl oatmeal
1 teaspoon of psyllium husk (Fiberhusk)
1 teaspoon baking powder
1 pinch of salt
1 tbsp coconut oil
2 cups oat milk
1 tablespoon honey
1 egg (optional) to get a firmer dough.

Proceed as followed:
Preheat the oven to 225 °.
Mix all the dry ingredients in a bowl. Work the coconut oil carefully with your fingers until it is finely divided and the dough is completely lump-free. Pour the oat milk and mix everything quickly together to form a sticky dough. Shape 4 pieces scones and make a cross on the surface of the buns. Bake on a baking sheet in the oven for about 15 minutes. Enjoy your scones with boiled eggs, fresh vegetables and chia jam Enjoy!

Kategori
Du kanske gillar