Bang's Blogg

GhettoBurgare på World meat free day

I morgon är det dags. World meat free day. Ett litet steg i rätt riktigt för oss och vår planet.

För att fira in World meat free day passade jag på att prova en ny röra till mina saftiga quarnburgare samt surdegsbröd som det lilla extra.
Så för att göra det hela enkelt så slängde jag ihop en tallrik till lunch idag. I morgon är det skarpt läge då vi har gäster och vad passar då bättre än min nya GhettoBurgare som är gjorda med quarnburgare från Quarn.

Min nya GhettoBurgare:

– Bröd
– Ketchup
– Quarnburgare
– Rödlök
– Sallad
– Rödkålsröra
– Bröd

Tillbehör:
Grönkåls chips, pommes frites, saltsstekta tomater samt saltgurka.

Nya röran för 4 personer:
3 dl finskuren rödkål
1 viktlöksklyfta / pressad
1 msk hackad persilja
1 msk olivolja
3 ”stora” msk grekisk yougurt / efter efter önskemål om konsistens
Salt och peppar efter behag

Gör såhär:
Skölj och skala det som behövs.

Strimla rödkålen i tunna fina strimlor och lägg i det i en bunke/skål. Pressa i en vitlöksklyfta. Hacka persilja och lägg i bunken. Slå på oljan samt rör ner yougurten och krydda slutligen efter behag. För att inte bli så rinnig så ska röran vara ganska fast, chunky och binda rödhålen.

Lycka till och Happy World meat free day!

 

Kategori
Du kanske gillar