Maya Nestorov

Christmas bliss balls

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ssttttiiilllaaa naaatt, hheeelliigggaaa naaatt, nu är det dags att komma i julstämning tycker jag!
Vad passar då bättre än att baka massor av gott och sockerfritt julgodis, som man kan mumsa på med gott samvete.
Julbordet behöver inte vara fullt utav onyttigheter och saker som får de flesta att må dåligt efter julbordet.
Det finns ju faktiskt massor av fantastiska julgodis alternativ som är bakade på bl.a. färska dadlar eller agavesirap istället för raffinerat socker. Det finns även gott om mat som är hälsosamt och underbart gott att äta just till jul.
Ett het tips från mig är att försöka göra det mesta själv till och med den inlagda sillen. Det är inte speciellt svårt bara man börjar i tid så att det inte blir stress tillslut.
Jag började redan idag och gjorde otroligt smarriga pepparkaksbollar utan raffinerat socker, mjölkprodukter eller gluten.

Ingredienser:

2 dl cashewnötter
2 tsk pepparkakskrydda (finns att köpa som färdig kryddblandning)
1 msk ekologisk kokosolja
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
8 st färska dadlar
0,5 msk vatten

Topping – Ekologiska kokosflingor och hakade mandlar

Så här gör du:

Mixa cashenötterna till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop allt till en kladdig smet.
Forma därefter till små bollar och rulla sedan i kokos eller hackad mandel.

Att göra egen godis smakar alltid bäst och man vet alltid vad man stoppar i sig.
Njut och må bra!

English

Siiiiilent night, hoooooly night, its  time to get in the Christmas spirit!
What better than to bake lots of good and sugar-free xmas candy, which you can munch on with a clear conscience.
The christmas table does not have to be filled with unhealthy food that get most people feeling bad after xmas.
There are actually lots of amazing xmas candy options that are baked with fresh dates or agave syrup instead of refined sugar. There are also plenty of food that is healthy and wonderfully good to eat at Christmas.
A hot tip from me is to try to make most of the food yourself even the pickled herring. It is not difficult at all you just have to get started on time so that it does not become stressful at the end.

I started today and some made incredibly yummy gingerbread bliss balls without refined sugar, dairy or gluten.

Ingredients:

2 cups cashews
2 tsp gingerbread spice
1 tablespoon organic coconut oil
1/2 tsp organic vanilla powder
8 fresh dates 
0.5 tablespoons water

Topping – Organic coconut flakes and latched almonds

This is how you do it:

Mix the nuts into a flour in a food processor. Add remaining ingredients and mix everything together into a sticky batter.
Then shape the batter it into small balls and then roll in coconut flakes or chopped almonds.

Making your own candy always tastes the best and you always know what to eat.
Enjoy and feel great!

Kategori
Du kanske gillar