Fit Femme

Chokladdoppad våffelstrut

Häromdagen fick jag inspiration från en blogg som heter She Wears Many Hats så jag bestämde mig att göra likadant för Nicolas. Tjejen som har bloggen doppade våffelstrut i choklad och gjorde fina dekorationer – jag tog vad jag hade hemma (vanligt färgglatt strössel, glass i tre olika smaker, mörk choklad) och gjorde fina strutar tillsammans med Nicolas. Han tyckte det var jättekul att för en gångs skull bli involverad i själva processen också och slutresultatet blev ju jättefint!

Jag roddade det vi hade och lade fram på matbordet i trädgården.

glass1

Finns det en ljuvligare doft än den av smält, mörk choklad? Herregud så smaskigt. Jag använde mig av Lindt´s mörka choklad, tycker den alltid gör susen när det kommer till bakning. 

glass2

Strösslet var det sedvanliga, färgglada – säkert den roligaste också om du frågar ett barn. Nicolas har för övrigt aldrig sett strössel tidigare (!!) då jag aldrig använt den till honom eller överlag till någon sorts bakning under de senaste par åren.

glass3

Riktigt kul att pyssla i solnedgången tillsammans med min son. Vacker vy, härligt sommarväder här i Schweiz – och så mamma-och-son-skoj. Jag försöker njuta maximalt med honom och ge honom all min tid och mer därtill just nu – inom en månad kommer han ju att få en lillebror och då får jag dela på uppmärksamheten, vilket säkert kommer kännas för Nicolas i början.

glass4

Så, redan klart. Lite doppelidopp i varma chokladen, lite i strösslet och voilá!, fick vi fram lika fina cones som i den bloggen jag fick inspiration ifrån.

glass5

glass6

Vi bjöd även pappa på våffelstrut…

glass7

… och så avnjöt vi en trevlig kväll med god glass, trevlig musik i högtalarna och en underbar sommarkänsla med våra häftiga glassar och den gassande sommarvärmen.

glass8

Instagram: @andreagrue

Kategori
Du kanske gillar