Maya Nestorov

Chimichurri #bravalnyavanor

2014-03-22 16.10.11

2014-03-22 16.14.172014-03-22 16.11.37

Då var det måndag och sista veckan i mars men även sista veckan i bravalnyavanor.
I dag börjar vi tänka Eau Naturell i allt vi äter och eftersom det är lunchdags tänkte jag tipsa er om att ni kan äta tacos med mitt smakrika heta recept på chimichurri (het salsa) till er taco-lunch.
Då jag älskar tacos men sällan äter kött är det förstås viktigt att välja rätt kött vid tillfällen då jag får taco sug. När jag går i mataffären och ska handla kött är jag strikt med vad jag stoppar i korgen, det ska nämligen bara vara ekologiskt och svenskt kött. En tacomiddag ser ju oftast likadan ut med kött, sallad och sås, så mitt tips är att tillsätta egna roligare råvaror så som ananas, äpple, färsk koriander, persilja och varför inte chimicurri.

Här nedan hittar du mitt recept på chimichurri.
Denna salsa kan tillagas på olika sätt med olika ingredienser.

Ingredienser

 2 dl ekologisk persilja (2 dl motsvarar 2 krukor)
1 dl färsk ekologisk koriander
1 – 2 ekologiska tomater
1 dl  ekologisk kallpressad olivolja
1/2 dl ekologisk citronjuice
3 msk rödlök eller schalottenlök
1 tsk vitlök
1 tsk chiliflakes
Salt och Peppar

Så här gör du

Finhacka persiljan, koriandern, löken, vitlöken och tomaten.
Rör sedan ihop det 
tillsammans med resten av ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Ha en fantastiskt lunch i solen!

Kategori
Du kanske gillar