Maya Nestorov

Chili sin carne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dags för ordentligt fredagsmys hemma hos mig nu med smarrig chili sin carne, som är en vegetarisk variant av Chili con carne fast utan kött.
Jag älskar att göra vegetarisk mat, för jag mår så otroligt bra av det. Min kropp tackar verkligen mig genom att jag nästintill kan äta hur mycket som helst utan att bli svullen eller få ont. Den här typen av rätt är perfekt tillsammans med valfria röror, som tex quacamole och hummus.

Ingredienser:

1 st ekologisk lök
2 st ekologisk vitlöksklyftor
0,5 s ekologisk rödchili
2 burkar ekologiska krossade tomater
3 msk ekologisk tomatpure´
1 st ekologisk grönsaksbuljong
2 tsk spiskummin
1 tsk paprika pulver
o,5 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad koriander
1 tsk chilipulver
1 burk ekologiska linser
1 burk ekologiska kidneybönor
1 burk ekologisk majs
Juice från 1 st ekologisk lime
Färsk ekologisk koriander

Hummus:

1 burk ekologiska kikärtor
1 st ekologisk vitlök
3 msk ekologisk olivolja
2 tsk spiskummin
2 msk tahini
Salt och peppar

Så här gör du:

Hacka löken och bryn i olja cirka fyra minuter. Pressa därefter ner vitlöken och hacka den röda chilin samt rör ner den i grytan. Låt allt stå och puttra en liten stund. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och tomatpurén samt alla kryddor. Låt nu chilin stå och puttra i cirka 20 minuter. Medan du väntar kan du mixa ihop alla ingredienserna till humusen i en mindre mixer eller med din stavmixer. Mixa väl och ställ sedan in i kylskåpet. Därefter kan du addera bönorna och majsen till chilin samt låta allt koka ca 5-10 minuter till. Smaka av med salt, peppar, limejuice och addera eventuellt mera cayennepeppar om du önskar mera hetta.

Låt chiligrytan svalna lite, men sedan kan du njuta och ha en mysig fredagskväll tillsammans med nära och kära!

Trevlig helg!
Kram Maya

English

Time for a proper Friday night at my house with yummy chili sin carne, witch is a vegetarian variation of chilli con carne but without the meat. I love to make vegetarian food because my body feel so incredibly good afterwards. My stomach really thanks me and I almost can eat any amount without becoming swollen. This type of dish is perfect with optional dips, such as quacamole and hummus.
Ingredients

1 st organic onion
2 st organic garlic cloves
0.5 st ecological rödchili
2 cans of organic crushed tomatoes
3 tablespoons organic tomatpure’
1 st organic vegetable broth
2 tsp cumin
1 tsp paprika powder
o, 5 tsp cayenne pepper
1 teaspoon dried cilantro
1 teaspoon chili powder
1 can of organic lenses
1 can of organic kidney beans
1 can of organic maize
Juice from 1 lime organic
Fresh organic coriander

Hummus

1 can of organic chickpeas
1 st organic garlic
3 tablespoons organic olive oil
2 tsp cumin
2 tablespoons tahini
Salt and pepper

This is how you do it:

Chop the onion and fry it in oil for about four minutes. Press down the garlic and chop the red chilli and stir it into the pan. Let all stand and simmer for a little while. Then add the crushed tomatoes, tomato puree and all spices. Now let the chili stand and simmer for about 20 minutes. While you wait, you can mix together all the ingredients for the humus in a smaller blender or with your hand blender. Mix well and then set in the fridge. You can then add the beans and maize to the chili. Then let everything cook for about 5-10 minutes. Season with salt, pepper, lime juice and add more cayenne pepper if you want more heat.

Let the chili cool down and enjoy. Have a nice Friday evening with your loved ones!

Hugs Maya

Kategori
Du kanske gillar