Maya Nestorov

Ät enligt ayurveda – Lunchtipsar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sallad, homemade crispbread and sprouts

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Healthy salad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ayurvedic lunch at Yogayama

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A flava mix on my plate – sour, sweat and spicy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sour yoghurt (dairy products)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tomatoes, rice and crips bread

Igår efter pressfrukosten med Yoga world hängde/jobbade jag kvar på Yogayama, tillsammans med Josefine och Veronica. Det slutade med att vi satt där i några timmar tills det blev dags att äta igen, så vi bestämde oss för att testa deras hälsosamma kök. Woow säger jag bara för Yogayamas lunch!
Jag kan VERKLIGEN rekommendera alla att gå ditt och antigen prova lunchen eller bara njuta av en härlig smoothie med lite rawfood dessert.
Till lunchen serverar de alltid gluten- och mjölkfria alternativ för de som föredrar det (jag tex) och många av deras rätter är tillagade utifrån ett ayurvediskt perspektiv. Rätten ni ser ovan är gjord just utifrån ayurvedans läkekonst.
Du har alla smaker och känslor i en och samma rätt. Det krydddiga, sötman, syrligheten och massa annat gott som är anpassat för de olika doschorna – Kapha, Vata och Pitta.
Man märker att köksmästaren Guillaume lagar rätterna med kärlek och passion. Han använder bara ekologiska och närproducerade råvaror utan konstiga tillsatser. Man kan äta där med gott samvete och ha vetskapen i att kroppen får i sig ren mat.

”Yogayama tror på att det du äter spelar lika stor roll som hur, var och med vilka du äter.  De vill ge dig en plats att känna dig lugn och välkommen på samt en plats för respekt, kärlek och välmående”
Allt detta lyckas dem med då det har bra mat, trevlig kökspersonal och duktig kock.

Oslagbar superfakta om Ayurveda: Ayurveda, eller kunskapen om livet (ayur: kunskap, veda:liv), är en indisk läkekonst med tusenåriga anor från den vediska kulturen. För att upprätthålla ett gott kroppsligt och mentalt välbefinnande krävs att vi lever hälsosamt under livets olika faser, så att en balans kan infinna sig mellan våra energier. Det är när balansen mellan dessa energier rubbas som vi riskerar att drabbas av sjukdom och ohälsa. Enligt den ayurvediska medicinen finns det tre energier eller doschor: Vata (rymd och luft), Pitta ( eld och vatten), och Kapha (jord och vatten)

Trevlig lunch mina favoriter!
Ännu en dag vill jag önska er en strålande dag i solen.
Puss och kram Maya

English

Yesterday after the press breakfast with Yoga World I hung out / worked at Yogayama, along with Josefine and Veronica. We sat there for a few hours until it was time to eat again, so we decided to try their healthy kitchen. Woow, for the lunch at Yogayama!
I can really recommend everyone to go and try the lunch there or just enjoy a delicious smoothie with some rawfood dessert.
For lunch they always serve gluten- and dairy-free options for those who prefer that (I for example) and many of their dishes are made from an Ayurvedic perspective. The dish you see above is made based on the Ayurvedic medicine.
You have all flavors and feelings in the same dish. The spiciness, the sweetness, the acidity and lots of other good flavors that are adapted to the different doshas – Kapha, Vata and Pitta.
You can really tell that the chef Guillaume makes the dishes with love and passion. He only uses organic and locally produced ingredients without weird additives. One can eat there and have a clear conscience and knowledge that you are treating your body right.

”Yogayama thinks that what you eat plays as big a role as how, where and with whom you eat. They want to give you a place to feel at ease and welcome and a place of respect, love and wellbeing”
They really succeed with this – good food, nice kitchen staff and passionate chef.

Nice lunch my favorites!
I wish you a wonderful day in the sun.
Xoxo Maya

Kategori
Du kanske gillar