Maya Nestorov

Anledningarna till varför jag älskar acai!

Att det har blivit populärt att äta acai-bowls har nog inte undgått någon och inte minst jag har det som en av mina favorit måltider.
Macacos frysta acai är något jag alltid har i frysen och tar fram när jag vill lyxa till det eller blir sugen på ett otroligt nyttigt mellanål alternativt vill boosta kroppen med massvis av antioxidanter.

rawness_p6070987

Oslagbar superfakta om amazonas superfrukt acai: Varje gång vi äter acai räddar vi faktiskt en del av regnskogen. Det är nämligen så att efterfrågan av acai har vuxit enormt det senaste åren och därför har man börjat att planterat flera acai träd i Amazonas. Många har förstått den ekonomiska vinningen i att börjar producera acai så träden har försökts att planteras på andra ställen i världen än regnskogen, men det har inte fungerat. Acai träden kan alltså bara växa i Amazonas regnskog, då det är beroende av all annan växtlighet för att växa sig stort. Häftigt va!?

Macacos acai tänker holistiskt i allt de gör och har till och med en plan för kärnorna i frukten, som blir över när bäret har pressats och frysts ner inom fyra timmar efter att det plockats i regnskogen. De har skapat ett snygga armband, där överskottet av försäljningen går till en projekt för att bygga en ambulans åt till de boende i regnskogen. Allt för att även hjälpa människorna som plockar acain åt oss. Ett fantastiskt fairtrade projekt!

12164773_10153914100032345_2071320070_o

Anledningen till att man pressar acain till pure och fryser ner den inom 3-4 timmar är för att bevara alla näringsämnena och antioxidanter. Acai innehåller som säkert många redan vet en stor mängd antoxidanter, ca 10 gånger mera än blåbär. Det är även fulla av fibrer, fettsyror och protein.
Man kan säga att ”one macacos acai a day keeps the doctors away”.

Oslagbart grönt acai bowl recept:
Ingredienser 1 person

– 1 avokado
– 1 platta Macacos acai
– 1 msk hampaprotein
– 0,5 dl kokosmjölk
– 0,5 lime
– 1 tsk dadelsirap, valfritt
– 0,5 banan, valfritt

Gör så här: Mixa alltsammans i en mixer eller med en stavmixer. Smaka av och addera eventuellt mera banan, kokosmjölk eller lime. Smaken är olika och jag brukar utesluta bananen då min magen inte alltid gillar för mycket sötma. Varför inte göra en alldeles egen acai, som just du gillar. Testa dig fram!

Garnera: bovete-crunch, färska hallon, blåbär och kokosflarn. Enjoy!

rawness_p7151843

[vc_text_separator title=”Englsih” color=”purple” style=”double”]Sorry but to much to translate an to little time.
Please use google translate.

Lots of love Maya

Kategori
Du kanske gillar