Charlotte F.

3 dressingar som passar extra bra till BBQ

IMG_0615

Nu är grillsäsongen här och med det massor av härlig mat!

IMG_1186

Vi grillar i och för sig året om men under sommarhalvåret flyttar vi i stort sett ut matlagningen helt och  jag hoppas kunna inspirera er med många enkla, goda och lite nya grillrecept framöver.

IMG_0937

Som med all matlagning blir det roligare när man varierar smakerna med hjälp av att alternera huvudingredienser och servera med olika tillbehör, dressingar, dipper och såser. Idag får ni recept på 3 av mina favoritdressingar.

IMG_0939

Asian

  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tamarisoja
  • ½ klyfta pressad lime
  • 1/2 hackad chili
  • 2 cm hackad/riven ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk honung

Blanda allt i en dressingbägare. Passar bra till lätt grillad pak choi, blomkål och majskolv och på en kall nudelsallad, tex denna http://www.charlottef.se/recept/tofusallad-med-wokade-gronsaker-och-glasnudlar/.

12511018_10208380882621724_1245130999_o (1)

Fotocred: Frida Bengtsson

Curry

  • 3 dl olivolja
  • 5 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk Tamarisoja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm currypulver
  • 2 nypor havssalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta (valfritt)
  • 1 klyfta pressad citron.

Blanda allt i en dressingbägare. Passar till rå eller grillad broccoli och de flesta gröna sallader,  t ex till http://www.charlottef.se/recept/en-frasch-vegansk-nastan-raw-supersallad/.

12499068_10208380881221689_113069363_o (2)

Fotocred: Frida Bengtsson

Soja

  • 3 dl olivolja
  • 1 dl Tamarisoja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • juicen från 1 citron.
  • lite flingsalt och svartpeppar.

Blanda allt i en dressingbägare eller skål. Passar bra till gröna sallader, kronärtskocka, grillad avokado eller till Halloumi och vattenmelonsallad. http://rawness.se/rawness/sondagsmiddag/

IMG_0337

Fotocred: Frida Bengtsson

Alla dressingar håller ca 1 vecka i kylskåp.

Du kanske gillar