Jennie Nystedt

Vad lyfter du i mental styrka och hur snabbt springer du i mental uthållighet?

Mycket av vad vi gör, alltså hur vi agerar och reagerar, vad vi sänder ut för signaler samt hur vi uppfattas kan många gånger återspeglas i hur vi faktiskt mår. Mår vi dåligt agerar vi inte utifrån våra fulla förutsättningar, vilket såklart påverkar våra prestationer och även relationer. Vi är duktiga på att ta hand om vår fysiska kropp genom att springa eller lyfta vikter, men hur många av er tänker på att besöka det mentala gymmet?

Igår var jag på ett helt fantastiskt föredrag med Sveriges första mentala gym – Mindclub.

Deras vision är att skapa optimala förutsättningar, verktyg för långsiktigt välmående och personlig utveckling. Mindclub grundades med utgångspunkten att det saknades något i den traditionella gymlokalen, den mentala biten kopplades då in. En plats där vi är här och nu, tränar våra visioner, mål, äter nyttig kost och reflekterar över de utmaningar vi står inför, tillsammans med andra medlemmar på MindClub.

13262126_10153618156738302_1505412346_o kopia

Därför innefattar Mindclub: Nyttig mat, ingen alkohol, mental träning, tid för genuina samtal, inga mobiler, avkoppling och mindfulness.

Vi pratade mycket om energier i rörelse som vi alla upplever mer eller mindre av i våra liv. Inspiration, glädje, uthållighet och tacksamhet. Alla dessa kan få kroppen att utsöndra hormoner i hjärnan som gör att vi upplever tillfredställelse på olika sätt och det är dessa hormoner som vi vill boosta och ”ha mer av”.
  • Dopamin
  • Endorfin
  • Serotonin
  • Oxytocin

För fyra år sen bestämde jag mig för att jag skulle börja göra mer saker som jag själv mår bra av, det finns till och med nedskrivet. Jag tänker ofta på att det är jag själv som väljer hur jag vill leva, hur jag vill se på vissa saker och vilken attityd jag har till ”problem” som dyker upp. Utifrån detta formas mitt liv, för det är faktiskt livet som pågår. Jag vill må bra, göra saker som jag mår bra av och välja bort sånt som inte ger mig positiv energi. Dessutom vill jag vara ärlig mot mig själv och kunna prestera utifrån mina fulla förutsättningar, på gymmet, i löpspåret och i mina relationer. Därför vet jag att Mindclub är något för mig.

I slutet av föredraget fick vi fylla i vilken energi vi önskade mer av och hur inspirerad vi kände oss!

13275160_10153618265678302_465138874_o kopia

Vill du boosta dina tankar, visioner och få kraft att nå dina mål och skapa vinnande relationer. Då ska du gå hit.

JN

Du kanske gillar