Maya Nestorov

Uppstart vecka 3 #bravalnyavanor – Mejerifritt

mejerifritt

Oh my god, två veckor har redan gått av #bravalnyavanor. Tiden går sannerligen fort när man har roligt, så snabbt så att vi redan är 300 medlemmar i vår Facebookgrupp! Fantastiskt roligt att gemenskapen växer och växer.

Så, hur tänker vi då kring den tredje veckan?
Jo, temat nästa vecka är mejerifritt och detta i sig har ju skapat flera diskussioner runt om i media.
Det finns flera som tycker att laktos och gluten är farligt för kroppen och att vi ska utesluta det helt ur vår kost. De är i sin fulla rätt att känna så och om du som deltagare delar den uppfattningen ska du följa den. Vår intention är nämligen inte att skapa en rädsla/fobi/antikänsla mot livsmedel, utan snarare om att hitta ett lekfullt sätt att testa nya vägar att äta. Några mejerifria alternativ kan tex vara nötmjölk, cashewyoghurt, havreost eller varför inte en vinägrett istället för att servera måltiden med crème fraiche.
Flera av de mejeri-livsmedel, som säljs idag, är processade till en sådan grad att de (i vissa fall) visat sig framkalla allergier. Så, varför helt enkelt inte då utnyttja den kommande veckan till att låta kroppen vila helt från alla mejeriprodukter och samtidigt ge munnen nya smaker att utforska.

Hur tänker du kring veckans tema? Vad skulle du vilja testa och utforska istället för dina dagliga mejeriprodukter?
Skriv gärna till mig och berätta

Titta gärna in och säg hej till de andra starka kvinnorna, som är med och sprider ett sunt sätt att testa nya vägar med maten:
Johanna Zackrisson Älskar, älskar inte
Annie Live it, Love it
Tanja Dyredand Ekostil.se
Jeanna minaträningstajts
Cilla En träningsblogg och lite till
Elin Elin Wennman
Linda Bryme Härliga Var Dag
Veronica Jäderlund Skönpuls.nu
Camilla Johansson PT Camilla
Malin Nylén The B.A.B.Y. Network
Kategori
Du kanske gillar