Maya Nestorov

Smidiga mellanmål vid rätt tillfälle! #bravalnyavanor

IMG_4980

IMG_4978

Då jag varit intresserad av god och nyttigt mat så länge jag kan minnas har jag alltid velat experimenterat med min kost. Jag tror på att äta små mängder, men många gånger, så jag anser mig själv vara något av en mellanmålsexpert. :D

När det gäller mellanmål ska man inte göra det svårt för sig tycker jag, utan det ska gå snabbt och vara enkelt att förbereda. Ett bra tips från mig är att faktiskt planera sin kost/mellanmål varje vecka så att du ser till att ha det du behöver hemma när väl suget kommer. Att alltid ha god och nyttig mat i kylskåpet eller i skafferiet kommer också göra att du bara äter  god och nyttig mat.

När jag förbereder min mat brukar jag tänka bra proteiner och rätt energi vid rätt tillfälle. Ett exempel är mellanmål som ska ätas tidigare på dagen, bör enligt mig innehålla mycket energi medan på kvällen bör det vara livsmedel med mindre kraftiga kolhydrater. 

Under dagen igår gjorde jag ett mycket enkelt men väldigt gott alternativ till mellanmål, nämligen skivade grönsaker med hemma gjord humus och quacamole.

Kategori
Du kanske gillar