Erika Frost

Raw Rose, Pistaschio & Raspberry ice cream

Hello gorgeous,

If you follow me on Instagram (@loveliveraw) you might know I’m a sucker for nice cream. Usually I make it using frozen bananas but I’ve been experimenting quite a lot lately with both coconut milk/cream and cashews and it makes a firm and absolutely delicious base when you want to use molds. I’ve tried a lot of combinations and this one and the ”Magnum Double Caramel” in my upcoming book is by far the best ones in my opinion but please just feel free to tweak this recipe however you like. But it is a must to try the combination pistachios, rose and raspberries. it is epic!

serves 4

3/4 cup cashew – soaked for 4 hours
1/4 cup coconut cream
1/4 cup water
2 tbsp agave (you might want it sweeter – taste and see)
1 tbsp rose water
pinch of vanilla
4 tbsp pistachio butter (or substitute with chopped pistachios)
handful of raspberries

Drain and rinse the cashews, add them in your blender together with coconut cream, water, agave, vanilla and rose water. Mix until entirely smooth. Divide the mixture between 4 silicon molds, add 1 tbsp if pistachio butter and a few raspberries in each mold and give it a little swirl. Freeze for atleast 4 hours, take out and decorate with chocolate, chopped pistaschio nuts and rose petals.

_MG_9616

 

Raw Pistage, Ros och Hallonglass 

Hej vackra du,

Om du följer mig på Instagram (@loveliveraw) så vet ni att jag älskar nice cream. Oftast gör jag den på frysta bananer men jag har experimenterat en hel del senaste tiden med cashewnötter och kokosgrädde vilket skapar en fastare och inte lika ”smältbenägen” glass vilket är toppen när man vill använda silikonformar. Jag har köpt mina på panduro och de finns i olika storlekar, jag använder den lilla (4 glassar per form) och tycker att den är grym. Enkel att använda och resultatet blir proffsigt.

Jag har testat massa smakkombinationer och bortsett från min absoluta favorit – Magnum Double Caramel (receptet på dessa kommer i min kokbok om exakt 17 dagar) så är den här kombinationen min favorit. Men gör receptet till ditt eget, smaksätt som du vill. Dock så är det ett absolut måste att testa kombinationen pistage, ros och hallon. MAGISKT!

för 4 glassar

2 dl cashewnötter – blötlagda i 4 timmar
1/2 dl kokosgrädde
1/2 dl vatten
2 msk agave (du kanske vill ha den sötare – smaka av och se)
1 msk rosvatten
1 nypa vanilj
4 msk pistagenötssmör (går att ersätta med hackade pistagenötter men pistagenötssmör är så himla gott och enkelt att göra själv i mixern eller matberedaren)
1 näve hallon

Skölj cashewnötterna noga. Mixa dem sedan med kokosgrädde, vattten, agave, rosvatten och vanilj. Häll upp i formarna, klicka i pistagesmör (alt nötterna) och hallonen och ge glassarna en snabb swirl. Frys i minst 4 timmar, ta ut ur formarna, dekorera med choklad, hackade pistagenötter och torkade rosenblad (den ätbara sorten).

Njut med en kopp kaffe och härligt sällskap!

Trevlig söndag.

Kram <3

Kategori
Du kanske gillar