Charlotte F.

Raw peanut butter chocolate cake

Älskar jordnötssmör, blandningen mellan salt och sött i denna kaka gör den svår att motstå!

Recept på Raw peanut butter chocolate cake:

Botten:

  • 1,5 dl valnötter
  • 1,5 dl cashewnötter
  • 1 dl riven kokos
  • 8 urkärnade dadlar
  • 1 msk kokosolja (extra virgin med kokossmak)
  • 3/4 dl rå kakao.
  • 1 nypa havssalt.
  • 1 msk vatten.

Gör så här:

  • Mixa nötterna & kokosen grovt.
  • Lägg i dadlarna, kokosoljan, salt, vatten och kakao och mixa tills kletig.
  • Olja en fyrkantig bakform (liten variant) med lite kokosolja och smeta sedan degen utmed hela formen. Ställ i kylen.

Peanut butter topping:

  • 3/4 dl jordnötssmör
  • 5 dadlar – urkärnade
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk rå kakao
  • 1 msk honung

Gör så här:

  • Mixa tills slät.
  • Smeta på toppingen.
  • Ställ i frys eller kylskåp och ta ut strax före servering.
  • Skär upp i lagom stora fyrkanter.
  • Servera med färska bär och dekorera med rå kakao och kokos.
Kategori
Du kanske gillar