Christopher Engdahl

Pekantårta

Pekantårta

Botten

1 1/2 dl mandlar

3 dl torkade mullbär

15 urkärnade dadlar

1 nypa himalayasalt

Mellanfyllning

2 dl cashewnötter

1 1/2 msk smakfri kokosolja

1/2 dl kokosvatten

5 urkärnade dadlar

1 1/2 dl pekannötter

Övre fyllning

3 äpplen (ekologiska royal gala)

3 1/2 dl dadlar

1 3/4 dl pekannötter

1 tsk vaniljpulver

1 tsk kanel

1 msk smakfri kokosolja

Garnering

30 pekannötshalvor

Gör så här

Blötlägg cashewnötterna 2-3 timmar.

Botten

Grovmixa mandlarna i en matberedare. Tillsätt mullbären. Mixa. Tillsätt dadlarna. Mixa. Lägg degen i botten av en springform (16 cm, gärna hjärtformad). Ställ in i frysen.

Tillsätt kakao och agavesirap. Mixa. Tillsätt kokosolja. Mixa. Tryck ner allt utom 1/2 dl i botten av en springform (16 cm), även om bilden visar två. Det som blir över av degen sparar du till smulor att strö över tårtan som garnering. Ställ in i frysen.

Mellanfyllning

Mixa de blötlagda cashewnötterna tillsammans med kokosoljan och kokosvattnet i en matberedare. Tillsätt dadlarna och mixa slätt. Lägg fyllningen på botten. Ställ in i frysen.

Övre fyllning

Mixa äpplena fint i en matberedare. Lägg ut äppelsmeten i en bunke.

Mixa pekannötterna fint i en matberedare. Tillsätt dadlarna. Mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser. Lägg fyllningen i formen.

Garnera med pekannötterna.

Ställ in i frysen ca 2-3 timmar. Förvara sen tårtan i kylen tills servering.

Kategori
Du kanske gillar