Norge – grannlandet levererar

Guide, Rawness I dag är det 17 maj och hela Norge förvandlas till en galen orgie av rött, blått och vitt. Vi på Rawness diggar vårt grannland och firar nationaldagen med att lista några feta norska märken, skön musik och ett grymt äventyr!

Unstad Arctic Surf

Tung surfing! Foto: Unstad Arctic Surf

Tung surfing! Foto: Unstad Arctic Surf

Arktiskt Aloha!!! På Lofotens öar huserar världens nordligaste surfskola. Kallt som fan, men grymma vågor och ett fantastiskt landskap för surfaren som fått nog av det enkla livet på soldränkta stränder. Öarna ligger norr om Island och polcirkeln och vattentemperaturen ligger på ett uppfriskande snitt mellan 7-9 grader.

Skaffa den varmaste våtdräkten du kan hitta, ladda upp med norsk black metal och stick dit om du vill ha ett surfingäventyr utöver det vanliga. Vi kan utlova credd bland grupper med solblekt långt hår!

Luciaven

Lucia Aven

Lucia Aven kör hårt i träningskläder från egna märket.

Träningsprofilen Lucia Aven driver egna märket Luciaven med fokus på rätt look för tjejer som kört hårt. Material som nylon, spandex och lycra gör sitt för att plaggen ska sitta åt på rätt ställen. Korta toppar och tights eller hotpants som inte passerar förbi obemärkt + en hel del annat utgör kollektionerna.

Lucia har många järn i elden. Under våren har hon bland annat grillat på bästa sändningstid i norska versionen av ”Grillmästarna”

Kari Traa

karitraa kändis

Kari Traa (med en tröja från egna märket) skrattar åt bilden som fick halva Norge att tappa hakan. Foto: Dagbladet.no

Freestylelegenden Kari Traa föddes 1974 i Voss – en liten ort mellan fjäll och fjordar med vacker och vild natur som gjord för extremsport.

Kari Traa har dock inte bara tre olympiska medaljer i freestyle-skidåkning, utan även ett eget klädmärke för aktiva kvinnor. Sportigt, lekfullt och glada färger som inspirerats av den norska naturen. Allt från streetwear till plagg som passar i gymmet eller i skidbacken.

Som ni ser på bilden är Kari inte särskilt rädd för att sticka ut – vare sig det gäller grymma volter eller eh… en rätt avskalad look.

155 gram

bitihorn aero60 Jacket. Foto: Norrøna

bitihorn aero60 Jacket. Foto: Norrøna

Så lite väger det norska outdoormärket Norrønas jacka bitihorn aero60. Kollektionen är utan tvekan bland det bästa som finns för den som gillar lätta plagg under vandringen eller löpturen. Klassiska märket Norrøna startades redan 1929 och drivs fortfarande av samma familj med ättlingen Jørgen Jørgensen som nuvarande vd.

Norrønas filosofi sammanfattas i ”Loaded Minimalism” – så ren design som möjligt med så mycket smart funktionalitet somk det bara går att trycka in i ett plagg!

Röyksopp

röyksopp

Röyksopp

Svein Berge och Torbjörn Brundtland heter de två vännerna bakom den elektroniska ”institutionen” Röyksopp. Har du aldrig hört talas om dem saknar du antagligen såväl öron som internetuppkoppling och smak…

Senaste skivan ”The Inevitable End” beskrivs av bandet själva som deras avsked från den traditionella albumformen. Vad som väntar får vi se, men så länge kan du låta albumet rulla under dina träninspass. Kanske får du rucka lite på låtarnas ordningen, men här finns allt för ett bra pass – från pump på crosstrainern till djupa benböj och avslutande streching.

Kategori
Du kanske gillar