Raw Report: New Balance satsar stort på digital teknik för att hjälpa atleterna uppnå maximal potential

Det är 2016 och äntligen hänger allt ihop. Klockor, glasögon och även skor har utvecklats så till den grad att de kan kommunicera med våra smartphones och bärbara datorer för att hålla oss mer informerade om hur vår kropp interagerar med världen omkring oss. New Balance lanserar nu sin digitala sportdivision som ska hjälpa sportföretaget att möta framtidens behov.

New Balance har 110-årig erfarenhet av produktutveckling och innovation i sin kategori och vår nya digitala sportdivision hjälper idrottare och löpare runt om i världen i sin strävan efter extraordinära fysiska bedrifter”, säger Rob DeMartini, VD och koncernchef i New Balance.

new-balance-digital-sport-964x644

New Balance samarbetar med ledande företag som Intel, Google, Strava och Zepp för att utveckla state-of-the-art-teknik till sina skor och kläder.

Den första produkten kommer att vara en smart löparklocka och väntas nå butikerna lagom till julhandeln 2016. Klockan kommer att tillåta löpare att kartlägga sin rutt via GPS och lyssna på musik utan att den är fäst vid sin smartphone.

Givetvis är New Balance inte först på marknaden med den här typen av lösningar, men vi på Rawness ser ändå med tillförsikt på satsningen från ett företag som tidigare visat att de menar allvar i konkurrensen med Nike och adidas.

”Den digitala tekniken har verkligen revolutionerat den här branschen, och New Balance vill fortsätta att vara ett varumärke i förgrunden, samt ge våra idrottare banbrytande produkter som hjälper dem att nå topprestanda.” fortsätter Rob.

Den nya digitala satsningen kommer att bygga på tre delar:

  • Devices, där olika klockor baserat på Android-tekniken kommer att ingå.
  • Embedded tech, där exempelvis intelligenta sensorer kommer finnas integrerade i New Balance skor och kläder.
  • Performance sport, som bland annat analyserar och rapporterar om en idrottares prestation.

Som en del i initiativet kommer New Balance även lansera New Balance Run Club, som gör det möjligt för löpare att få kontakt med varandra genom att organisera virtuella utbildningsprogram och tävlingar, dela favoritrutter och fira varandras framgångar. Mer eller mindre som du idag kan göra via ett dussintal andra appar och digitala tjänster. Men för fans till New Balance kan detta säkert vara intressant.

”Teknik har en enorm makt att göra det fantastiska möjligt och ingenstans är det tydligare än inom idrott och fitness”, säger Brian Krzanich, VD, Intel Corporation. ”Som en ivrig löpare ser jag fram emot att se hur vårt samarbete med New Balance och deras erfarenheter kan frigöra prestationsförmågan för löpare överallt.”

Du kanske gillar